Dalyvaudamas nacionalinio bendruomenių konkurso „Tikime laisve“ ir Europos savanoriškos metų baigiamajame renginyje, ministras teigė, kad Lietuvoje savanoriška veikla padeda sukurti 1,5 proc. BVP.

„Džiaugiuosi, kad yra tiek daug tikinčių, jog pasaulis, kito žmogaus ir mūsų gyvenimas gali būti kitoks, jei mes veikiame kartu, būsime vieningi. Savanoriai - tai žmonės, kurie keičia pasaulį ir rodo pavyzdį kitiems. Na, o tai, kad savanoriška veikla yra svarbi ne tik socialinių, bet ir ekonominių procesų dalis parodė ir naujausias „Factus dominus“ tyrimas, kurio rezultatai skelbia, kad mūsų šalyje savanorystės indėlis į šalies BVP sudaro net 1,5 procento“, - pranešime spaudai cituojamas ministras D. Jankauskas.

Remdamasis Eurobarometro duomenimis, ministras kalbėjo, kad ekonomiką savanoriška veikla labiausiai turtina Austrijoje, Nyderlanduose ir Švedijoje, kur sukuriama 3–5 proc. BVP.

Gruodžio 10 d. Vilniaus miesto Rotušėje vykusio renginio metu buvo pagerbti prisidėjusieji prie savanoriškos veiklos skatinimo ir bendruomenių vaidmens stiprinimo.

Nacionalinio konkurso „Tikime laisve“ vienos iš nominacijų „Už savanorystės plėtojimą“ nugalėtojais paskelbti „Jaunimo linijos“ savanoriai. Jiems atiteko pagrindinis prizas. Šiam apdovanojimui nominuoti buvo labdaros ir paramos fondas „Maisto bankas“ bei Vilkijos Skautų tuntas.

Taip pat pagerbti ir šiais metais vykusio konkurso „Savanoriškos veiklos sostinė“ nugalėtojai - Alytaus, Kėdainių, Biržų, Palangos bei Šiaulių koordinatorius sveikino socialinės apsaugos ir darbo ministras D. Jankauskas bei Lietuvos jaunimo organizacijų tarybos prezidentė Loreta Senkutė.

Visuose šiuose miestuose įgyvendinta daugiau nei keli šimtai įvairių renginių, akcijų, projektų bei žaidynių. Svarbiausias šio konkurso tikslas buvo populiarinti savanorišką veiklą Lietuvos regionuose.