"Šiaip nereikšmingas įvykis, nėra ką komentuoti. Paprastai sako, kad susijungus nuliams vienetas nelabai gaunasi. Galima sakyti, kad liberalcentristai nėra nulis, o kita prisijungianti pusė politine, politinių perspektyvų prasme, aišku, yra nulis. Kaip buvo nulis, taip ir lieka, ir ateityje išliks nuliu. Tik prie to nulio rinkėjai kažkodėl buvo daug šauktukų prirašę", - BNS sakė A.Lukošaitis.

Pasak Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto docento, būtų gerai, jeigu toks susijungimas vyktų eilinių partijos narių iniciatyva, matant sąryšį su rinkėjų grupėmis, tačiau to nėra.

"Šitas įvykis yra padiktuotas šių partijų lyderių. Vienai pusei siekiant išlaikyti frakciją parlamente, kitos pusės lyderiams bandant išsaugoti tam tikras pozicijas kaip galimas išeitis tolesnei politinei veiklai. Karjerai - nedrįstu sakyti", - teigė politologas.

A.Lukošaičio vertinimu, liberalcentristai įsigijo spalvingą ir visuomenėje žinomą veidą - TPP lyderį Arūną Valinską.

"Politinės komunikacijos, politinio šou ir politikos konfliktiškumo prasme tai bus pakankamai geras koziris liberalcentristų rankose ar rankovėje. Aš kalbu apie A.Valinską. Tai tokia pasekmė, jokių kitokių pasekmių nematau, nebent galima prisigalvoti", - teigė TSMPI docentas.

Jis nekomentavo, kokį poveikį šių partijų susijungimas gali turėti pasirodymui rinkimuose, argumentuodamas, kad iki 2012 metų Seimo rinkimų dar yra labai daug laiko.

Šeštadienį LiCS pirmininkas Algis Čaplikas ir buvusios TPP lyderis Arūnas Valinskas pasirašė abiejų partijų jungimosi sutartį.

Už susijungimą balsavę TPP nariai tapo LiCS nariais. Suvažiavime dalyvavo 461 LiCS delegatas ir 70 TPP delegatų.

Per vasarį vykusius savivaldos rinkimus liberalcentristai gavo 126 mandatus iš 1,5 tūkst., tuo metu TPP atskirai mandatų neiškovojo, keli jos nariai į savivaldybių tarybas pateko sudarę koaliciją su kitais politikais.