Pasak "Klaipėdos energijos" Šilumos pardavimo ir rinkodaros departamento direktoriaus Virginijaus Zutkio, uostamiestyje yra numatytas 3 dienų terminas, per kurį visiems pastatams turi būti pradėta tiekti šilumos energija.

"Tačiau toli gražu ne viskas klostosi taip, kaip norėtųsi. Dažnai namų vidaus šildymo sistemose yra prisikaupę oro. Nuorinimui skirti ventiliai paprastai yra įrengti viršutiniuose daugiabučių namų aukštuose, tad viskas priklauso nuo čia gyvenančių žmonių, ar jie sudaro galimybę šiluminius centrus eksploatuojančių bendrovių specialistams nuorinti šildymo sistemas. Pernai kai kurių šiuose aukštuose gyvenančių gyventojų teko ieškoti su žiniasklaidos pagalba", - sakė V. Zutkis.

Per pastaruosius penkerius metus iki 2004 metų rugsėjo mėnesio daugiabučiuose buvo atnaujinti net 214 šilumos punktai. Net 69 proc. Klaipėdos miesto mokyklose esančių šilumos punktų jau modernizuota. Iš viso Klaipėdoje yra 242 bendrija, kurių valdomiems 457 daugiabučiams namams centralizuotą šildymą tiekia „Klaipėdos energija“.

Pasak V.Zutkio, „Klaipėdos energijos“ specialistai yra užsibrėžę tikslą – būti ne tik karšto vandens ar šildymo paslaugų teikėja, bet ir žymiai išplėsti daugiabučių gyvenamųjų namų skaičių, kurių šilumos ūkį (šildymo bei karšto vandens sistemą) prižiūrėtų bendrovės specialistai. Mes esam tikri, kad daugiabučio namo šilumos ūkį efektyviausiai gali prižiūrėti šilumą gaminantys ir daugiametę priežiūros patirtį sukaupę specialistai.

„Klaipėdos energija“ yra didžiausia energijos gamintoja Vakarų Lietuvoje.

Įmonė, kurioje dirba 480 žmonių, per metus pagamina per 1 mln. MWh šiluminės energijos ir apie 35 mln. kWh elektros energijos. 2003 metais “Klaipėdos energijos” apyvarta – pardavimai ir paslaugos sudarė 101 mln. litų.

Klaipėdos miesto savivaldybė valdo 75,19 proc. “Klaipėdos energijos” akcijų, dvi Vokietijos bendrovės jų turi 19,62 proc., Klaipėdos rajono savivaldybė – 4,44 proc.