Už ilgamečio mero atleidimą balsavo 13 iš 25 rajono savivaldybės tarybos narių, BNS sakė jo partijos kolega taryboje Jonas Valentas Čepulis.

"Pareikštas nepasitikėjimas balsų dauguma", - BNS sakė J.V.Čepulis.

Jo teigimu, atleidus S.Gegiecką, mero postą vėl turėtų užimti daugiausia mandatų - 11 - taryboje turinčių socialdemokratų atstovas. Kas konkrečiai numatomas į šią vietą, Pakruojo politikas neatsakė.

"Dar tą klausimą reikia subrandinti - dabar dar neaišku. Pagal koalicijos sutartį, priklauso siūlyti socialdemokratą", - teigė jis.

Koaliciją rajone sudaro 16 politikų iš keturių partijų: socialdemokratai, naikinamos Naujosios sąjungos ir Krikščionių partijos atstovai bei vienas "tvarkietis".

Kaip skelbta anksčiau, atleisti šiuo metu ligoninėje besigydantį S.Gegiecką tarybai pasiūlė jo paties partijos nariai. Socialdemokratų partijos Pakruojo skyriaus taryba pareiškė, kad S.Gegieckas susikompromitavo ir nebegali eiti mero pareigų.

J.V.Čepulio teigimu, S.Gegieckas savo partiečiams ir tarybos nariams užkliuvo dėl to, kad nesaikingai vartoja alkoholį, buvo sulaikytas neblaivus prie vairo.

"Tokia grandinė užaugo nuo 2009 metų, kai jis pirmą kartą vidutiniškai neblaivus vairavo automobilį ir buvo nubaustas, atimtos teisės. Tada mes, socialdemokratai, taryboje su juo labai rimtai kalbėjome. Tada dar pasitikėjome. Tačiau vėliau jis nesaikingai vartojo alkoholį, ir šitai privedė prie to (nepasitikėjimo - BNS)", - sakė Pakruojo politikas.

"Tris kartus socialdemokratai savo taryboje vis patikėdavo juo, o paskutinis, ketvirtas atvejis buvo, kai nepatikėjo ir pateikė tarybai. Taryba pritarė tam mūsų nepasitikėjimui", - teigė jis.

S.Gegieckas pastarąjį kartą meru buvo išrinktas po vasarį vykusių savivaldos rinkimų. Iki tol jis dvi kadencijas taip pat vadovavo rajonui.

Pakruojo rajone iš 25 tarybos narių per rinkimus daugumą - 11 - mandatų laimėjo Socialdemokratų partija. Tėvynės sąjunga - Lietuvos krikščionys demokratai gavo keturias vietas, naikinama Naujoji sąjunga - tris, Darbo partija, Lietuvos valstiečių liaudininkų sąjunga ir partija "Tvarka ir teisingumas" - po dvi, Krikščionių partija - vieną mandatą.