Kol kas neaiškus J.Juodišiaus partinės karjeros likimas - jis yra Krikščionių demokratų Marijampolės skyriaus pirmininkas, savivaldybės tarybos narys, išrinktas pagal Krikščionių demokratų sąjungos ir Valstiečių partijos koalicijos sąrašą.

Po svarstymų Krikščionių demokratų skyriuje J.Juodišius sustabdė savo narystę joje. Praėjusį penktadienį vykusiame savivaldybės tarybos posėdyje buvęs mero sekretorius irgi nedalyvavo, nors tarybos nario ir administracinės komisijos pirmininko pareigų jis nėra atsisakęs.

Išaiškėjus J.Juodišiaus nuotykiams svetimame bulvių lauke, Marijampolės taryba buvo priversta skubiai sudaryti etikos komisiją, kurios iki šiol nebuvo. Penkių narių komisija rengiasi svarstyti kolegos taryboje J.Juodišiaus poelgį.

Bėdos J.Juodišių užgriuvo po to, kai jis su žmona ir trimis nepilnamečiais sūnumis prieš dvi savaites buvo pastebėti kasantys bulves Vilkaviškio rajono ūkininkų Alvytės ir Eugenijaus Valuckų lauke. E.Valuckas yra Vilkaviškio rajono tarybos narys.

Nors J.Juodišius turi 10 ha žemės, kurioje augina bulves, rugsėjo 16 dieną jis su šeima atvyko prie Valuckų veislinių bulvių lauko. Krikščionių demokratų skyriaus pirmininkas vėliau aiškino net nepastebėjęs, kaip jo žmona su vaikais, pasiėmę šakes ir kibirus, patraukė į svetimą lauką. Tuo tarpu vagis pastebėjęs sargas teigė matęs, kad ir J.Juodišius kasė bulves.

Kai sargo pakviesti atvyko ūkininkai Valuckai, o vagys pabandė dingti iš bulvių lauko, J.Juodišius jau stovėjo prie savo automobilio, kuriame buvo apypilnis bulvių maišas.

E.Valuckas, šią vasarą jau ne kartą gaudęs savo bulvių vagis, nesusivaldė ir išdaužė visureigio "Isuzu Trooper", kuriuo buvo atvykęs J.Juodišius su šeima, langus. Netrukus į lauką atvažiavo policijos pareigūnai.

J.Juodišius ir žurnalistams, ir merui V.Braziui aiškina, kad jis bulvių nevogęs, tai esą dariusi tik jo žmona. Buvusio mero sekretoriaus nuomone, didžiausi kaltininkai jo istorijoje yra žurnalistai, kurie dėl pusmaišio bulvių sukėlė skandalą.

"Jeigu J.Juodišius nebūtų pats atnešęs pareiškimo išeiti iš darbo, būčiau jį atleidęs kaip praradusį pasitikėjimą pareigūną, - "Lietuvos rytui" sakė Marijampolės meras V.Brazys. - Tuo tarpu iš savivaldybės tarybos jį atšaukti gali tik partija, pagal kurios sąrašus jis išrinktas".

V.Brazio neįtikino J.Juodišiaus aiškinimai, kad jis prie svetimo bulvių lauko buvo sustojęs tik pasigrožėti ir pakvėpuoti tyru oru. Baudžiamosios atsakomybės J.Juodišiui tikriausiai pavyks išvengti, nes svetimame lauke nukastos bulvės yra mažavertės.

J.Juodišiaus visureigio langus išdaužiusiam E.Valuckui gresia baudžiamoji atsakomybė už svetimo turto sunaikinimą.