Iš viso šiemet tokių sertifikatų buvo įteikta tik trys. Dokumentą iš neseniai Seule vykusios Tarptautinės prokurorų asociacijos kasmetinės asamblėjos į Lietuvą atvežė Generalinės prokuratūros deleguotas prokuroras Kęstutis Vagneris.

Pagerbdami dėl savo profesinės veiklos 1999 metų sausio 25 dieną nusikaltėlių nužudyto kolegos atminimą, ceremonijoje dalyvavo Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento vyriausiasis prokuroras Algimantas Kliunka ir šio departamento prokurorai, su kuriais velionis kolega tyrė daug nusikaltimų.

Buvęs Panevėžio apygardos Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus vyriausiasis prokuroras G. Sereika nužudytas prie savo namų Adomo Mickevičiaus gatvėje. Tuo metu jam buvo 30 metų. Pareigūnas nužudytas šūviais į kaklą ir krūtinę automobilyje "Nissan Sunny". Po nusikaltėlių susidorojimo su G. Sereika našlaičiais liko trys mažamečiai vaikai.

Prokuroro G. Sereikos nužudymo aplinkybes 2002 metų rugpjūčio 10 dieną išaiškino Generalinės prokuratūros ir Kriminalinės policijos pareigūnai, tirdami Panevėžyje veikusios nusikalstamos grupės nusikaltimus. 2002-ųjų gegužę dėl panevėžiečio Virginijaus Marščionkos nužudymo sulaikytas Valdas Blinkevičius netrukus prisipažino ne tik dėl šios žmogžudystės, bet ir papasakojo davęs nurodymą nušauti G. Sereiką bei įvardijo vykdytoją. Vėliau už grotų atsidūręs Kupiškio rajono gyventojas Arūnas Varnas prisipažino nušovęs G. Sereiką.

2003 metų liepos 11 dieną paskelbtu Šiaulių apygardos teismo nuosprendžiu A. Varnas už G. Sereikos nužudymą ir kelis lengvesnius nusikaltimus nuteistas kalėti 11 metų.