D.Matuzienė yra įtariamoji, jai pareikšti įtarimai, tačiau prokurorai neatskleidžia pagal kokį Baudžiamojo kodekso straipsnį.

Danutė Matuzienė
Manoma, kad rimtų įtarimų ir faktų priremta D. Matuzienė nenorėjo duoti nuoširdžių parodymų, todėl, siekiant, kad nebūtų paveikti kiti su šia byla susiję asmenys, prokurorai ir nutarė ją sulaikyti. 

D. Matuzienė turėjo savo verslą ir vadovavo bendrovei "Distewas". Prokurorų ir STT tiriamoje byloje minima vieną konkursą prieš metus laimėjusi Žilvyčių kooperacinė bendrovė ir jos akcininkė UAB "Platina Group". Manoma, kad būtent su šia bendrove D. Matuzienė ir galėjo būti kažkaip susijusi.

Vitas Matuzas
 „Esu tvirtai įsitikinęs, kad mano žmona nėra susijusi su jokia neteisėta veikla ir yra nekalta. Šiuo metu mano žmona bendradarbiauja su teisėsaugos pareigūnais ir neplanuoja slapstytis Londone, kad reikėtų Europos paieškos orderio.

Todėl, atvirai tariant, mane labai nustebino sprendimas ją sulaikyti 48 valandoms. Bet aš noriu tikėti, kad tyrimą vykdantys pareigūnai operatyviai pateiks visuomenei rezultatus“, - teigia V. Matuzas savo blog'e.

Įtariama, kad Panevėžio miesto savivaldybės įmonėje AB „Panevėžio energija“ vykdant viešuosius pirkimus, susijusius su šilumos energijos gamyba, buvo piktnaudžiaujama tarnybine padėtimi – neteisėtais veiksmais sudarytos išskirtinės sąlygos vienai įmonei laimėti viešųjų pirkimų konkursus, pranešė STT.

Panevėžio apygardos prokuratūra pranešė, kad tarp įtariamųjų – „Panevėžio energijos“ vadovai ir viešųjų pirkimų konkursą laimėjusios įmonės atsakingi asmenys. Antradienį jų darbo vietose ir namuose atliktos kratos. Artimiausiu metu Panevėžio apygardos prokuratūra nuspręs, ar prašyti ikiteisminio tyrimo teisėjo nusikalstamos veikos tyrimo metu laikinai nušalinti nuo pareigų AB „Panevėžio energija“ generalinį direktorių Vytautą Šidlauską.

Centrinio viešųjų pirkimų portalo duomenimis, „Panevėžio energija“ nuo 2010 m. pradžios sudarė viešųjų pirkimų sutarčių už daugiau kaip 77 mln. Lt. Daugiau nei pusė šios sumos teko koncerno „Icor“ (buv. „Rubicon Group“) kompanijoms „Axis Industries“ ir „Axis technologies“, su jomis sudaryta sutarčių už atitinkamai 35,1 mln. ir 6,97 mln. Lt. Su bendrove „Energetikos linijos“ sudarytų sutarčių vertė siekia 590 tūkst. Lt, bendrovės „Montuotojas“ montavimo firmai Panevėžyje teko sutarčių už kiek daugiau nei 24 mln. Lt. Panevėžio šilumininkai su statybos kompanija „Panevėžio statybos trestas“ sudarė sutarčių už 15 mln. Lt.

Kurių įmonių protegavimu įtariami „Panevėžio energijos“ vadovai, STT neskelbia.