Galiausiai po diskusijų buvo nutarta, kad visuomenė priešingo sprendimo nesupratų, tad 84-iems Seimo nariams balsavus „už“, 12-ai susilaikius ir niekam neprieštaravus sprendimas buvo priimtas.

Tai reiškia, kad dar vienerius metus Seimo narių parlamentinės išlaidos bus mažesnės nei įprastos. Šiuo metu jos siekia 1 vidutinį mėnesio darbo užmokesčio (VMDU) dydį, arba 2116 Lt. Pasibaigus krizei šios lėšos turėtų didėti iki 1,7 VMDU arba apytiksliai 3597 Lt.

Pratęsus parlamentinių išlaidų mažinimą, metams prasitęsė ir išlaidas Seimo pirmininko bei jo pavaduotojų reprezentacijai. Sumažintos išlaidos Irenos Degutienės reprezentacijai siekia 1 VMDU arba 2116 Lt, vėliau jos didės iki 3 VMDU arba 6348 Lt.

Seimo pirmininko pavaduotojams sumažintos išlaidos reprezentacijai sudaro 0,5 VMDU arba 1058 Lt, nors esant normaliai finansinei padėčiai turėtų siekti 1 VMDU, kuris sudarytų 2116 Lt.

Pažymėtina, kad valstybėje vidutinis mėnesio darbo užmokestis (VMDU) priklauso nuo ekonominės padėties ir gali keistis.

Seimo nariai antradienį pratęsė sumažinimus ir kompensacijoms už naudojimąsi tarnybiniais telefonais.

Remigijus Žemaitaitis
„Aš gal ne prieš, bet noriu pasakyti pamąstymams, kad susimąstytume. Dveji metai Seime parodė vieną dalyką, kad vieni yra lygesni už kitus. Situacija tokia, kad mes, Seimo nariai, gauname vienodamas išmokas kanceliarijai, tačiau niekas nekalba apie Seimo narių darbą vienmandatėje, niekas nekalba, koks atstumas nuo Seimo iki vienmandatės apygardos, niekas nekalba, kiek Seimo nariams reikalingi padėjėjai. Ar kas nors teikdami šitą pataisą analizavo, kiek Seimo narių vienmandatininkų yra išrinkti per du rajonus: pavyzdžiui, Druskininkai-Alytus, Šilalė-Šilutė, Šilutė-Pagėgiai“, - piktinosi „tvarkietis“ Remigijus Žemaitaitis.
Egidijus Klumbys prie mikrofono
„Noriu pasakyti, kad šitas sprendimas yra mūsų – šios kadencijos Seimo narių sprendimas susimažinti algas. Ir aš manau, kad tai, jog šitas sumažinimas perkeliamas kito Seimo nariams, yra neteisinga, nes naujai susirinkęs Seimas 2012 m. lapkričio 12 d. pats nuspręs, ar jam reikia susimažinti, ar nereikia. Mes negalime primesti naujam Seimui mūsų valios“, - svarstė tai pačiai frakcijai priklausantis Egidijus Klumbys.

DELFI primena, kad 2012 m. rudenį vyks Seimo rinkimai, tuo tarpu parlamentinių išlaidų sumažinimas turėtų galioti visus metus – iki 2013 m. pradžios.

Vytautas Gapšys
„Kiek aš žinau, Seimo valdyba turėtų galimybių peržiūrėti to paties biudžeto rėmuose iš sutaupomų lėšų pasižiūrėti ir tam tikras sumas numatyti kanceliarinių išlaidų padidinimui tam, kad būtų galima „uždengti“ važinėjantiems ir per dvi apygardas, ir panašiai. Todėl aš manau, kad pirmiausia reikia suskaičiuoti finansus, kiek jų lieka nuo Seimo biudžeto, įvertinti, o e skubėti susimažinti. Jeigu lėšų trūktų metų eigoje, tą būtų galima padaryti“, - teigė ir Darbo partijos atstovas Vytautas Gapšys.