Iš viso šiame štabe dirbs devyni asmenys, 5 iš jų - Seimo nariai. Šiuo sprendimu ilgai tylėję socialdemokratai pagaliau startavo būsimųjų Prezidento rinkimų kampanijoje. Bet kairieji kol kas delsia įvardyti kandidatą, kuriam dirbs šis rinkimų štabas.

Realiausiu LSDP kandidatu į šalies vadovus laikomas partijos lyderis ir premjeras Algirdas Brazauskas. Pasak šaltinių frakcijoje, iki šiol Prezidento rinkimų temos vengęs A.Brazauskas užpraeitą savaitę vykusiame pokalbyje su partijos vadovybe užsiminė ir apie Estijoje vykusius prezidento rinkimus, kuriuos laimėjo buvęs komunistas Arnoldas Ruutelis.

Anot pokalbio dalyvių, A.Brazauską galėjo įkvėpti A.Ruutelio pergalė. "Premjeras vengia bet kokių kalbų apie savo dalyvavimą rinkimuose, bet susidaro įspūdis, kad jis seniai apsisprendęs. Taip pat atrodo, kad A.Brazauskas ryšis dar kartą kandidatuoti į Prezidentus", - teigė vienas LSDP vadovų.

Socialdemokratai jau nebeužsimena apie ketinimus rengti partijos skyrių apklausą dėl kandidato į Prezidentus. Vakar J.Olekas teigė, kad ši idėja dabar nebeaktuali: "Pagal mūsų partijos nuostatas kandidatą į Prezidentas iškelia ir patvirtina suvažiavimas. Tai išskirtinė suvažiavimo prerogatyva".

Pasak rinkimų štabo vadovo, dabar iškelti kandidatą į Prezidentus nėra pats tinkamiausias laikas: "Šiuo metu yra kur kas svarbesnių dalykų. Jeigu dabar kelsime A.Brazausko kandidatūrą į Prezidentus, premjeras negalės gerai atlikti dabartinių savo pareigų. Rinkimų kampaniją mūsų partija pradės kaip numatyta Konstitucijoje".

Frakcijos vadovas neigė, kad socialdemokratų skubėjimas sudaryti rinkimų štabą yra susijęs su galimu A.Brazausko apsisprendimu. Pasak socialdemokrato, sudaryti rinkimų štabą buvo numatyta partijos spalio mėnesio darbų plane: "Be to, rinkimai nėra daromi lengva ranka. Tam reikia gerai paruošti ir struktūras, ir žmones".

Vakar patvirtintas socialdemokratų rinkimų štabas taip pat rūpinsis kontaktais su kitomis šalies partijomis dėl bendrų veiksmų per Prezidento rinkimus. "Lietuvos ryto" žiniomis, vienais tokių partnerių laikomi socialliberalai.

Pavardės nenorėjęs skelbti įtakingas Naujosios sąjungos veikėjas pripažino, kad anksčiau tikėtasi socialdemokratų paramos socialliberalų kandidatui į Prezidentus Artūrui Paulauskui.

Bet pašnekovas teigė, kad tokių garantijų socialliberalai iš partnerių negavo: "Esame sutarę tik dėl bendrų veiksmų per antrąjį rinkimų turą. Tikrai sutarta, kad dabartiniai koalicijos partneriai rems tą kandidatą, kuris pateks į antrąjį turą. Jei pateks abu, teks susikauti".