Pirmadienį A.Baura paprašė Vyriausios rinkimų komisijos (VRK), Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) ir Valstybės kontrolės ištirti, ar D.Gudelis nepažeidė tarnybinės etikos ir nesukėlė interesų konflikto "Anykštos" laikraštyje agituodamas už A.Bauros varžovę Seimo rinkimuose šio laikraščio savininkę bei buvusią jo redaktorę parlamentarę Gražiną Šmigelskienę.

"Manau, jog tokie veiksmai prasilenkia su valstybės tarnautojo etika ir yra netoleruotini", - pažymi A.Baura, kuris, kaip ir G.Šmigelskienė, kandidatuoja į Seimą Anykščių-Kupiškio vienmandatėje rinkimų apygardoje.

Seimo rinkimų įstatymas draudžia valstybės pareigūnams naudotis tarnybine padėtimi siekiant sudaryti sau ar partijai išskirtines rinkimų agitacijos sąlygas. Draudimą pažeidęs asmuo gali būti patrauktas administracinėn arba baudžiamojon atsakomybėn.

Praėjusį šeštadienį "Anykšos" laikraštyje paskelbtame interviu D.Gudelis teigia, jog G.Šmigelskienė Seime anykštiečiams gali duoti "nemažai naudos", pažymėdamas, jog laikraščio redaktoriaus darbas yra artimas politiko darbui.

D.Gudelis atmeta kaltinimus agitacijos tvarkos pažeidimu. "Aš pasakiau savo, kaip gerai G.Šmigelskienę pažįstančio anykštėno, nuomonę", - BNS telefonu sakė pirmadienį Briuselyje viešėjęs D.Gudelis.

Ilgametė socialdemokratų partijos narė G.Šmigelskienė savo kandidatūrą Anykščių-Kupiškio vienmandatėje rinkimų apygardoje iškėlė savarankiškai, nepaklusdama partijos valiai. Koaliciją su socialliberalais sudarę socialdemokratai nuo koalicijos šioje apygardoje iškėlė Antaną Valį.

Interviu "Anykštos" laikraščiui prezidento patarėjas D.Gudelis taip pat teigia iki šiol esantis Anykščių savivaldybės tarybos narys.

A.Baura savo skunde prašo išnagrinėti, ar D.Gudelio užimamos pareigos Prezidentūroje yra suderinamos su Anykščių rajono tarybos nario statusu.

D.Gudelis BNS teigė neketinąs atsisakyti Anykščių rajono tarybos nario mandato, nes, jo nuomone, įstatymai to nereikalauja.

Prieš tapdamas prezidento patarėju D.Gudelis buvo Anykščių meru, priklausė opozicinei Liberalų ir centro sąjungai. Šiuo metu D.Gudelis yra sustabdęs narystę partijoje. Seimo rinkimai vyks spalio 10 dieną.