"Parašų rinkimas, kuriuo buvo siūloma atsistatydinti partijos valdybai ir jos pirmininkui Tarybos posėdyje, iš dalies neatitinka partijos įstatų nuostatų ir šiuo metu padarė žalą LLS", - teigiama komisijos sprendime.

Taip pat komisija nusprendė, jog tie LLS skyrių pirmininkai, kurie pasirašė kreipimąsi be savo skyriaus arba jo tarybos sutikimo, pasielgė neetiškai.

"Atsižvelgdama į šias išvadas, etikos komisija nerekomenduoja keisti jau priimtų sprendimų, tačiau tikisi, kad ateityje neturėtų būti imamasi veiksmų, kurie sukeltų abejonių dėl partinės etikos ar įstatų dvasios", - teigiama komisijos nutarime.

Sprendimas buvo priimtas bendruoju sutarimu. Posėdyje dalyvavo 7 iš 11 komisijos narių - parlamentarai Algirdas Gricius bei Dalia Kutraitė-Giedraitienė, taip pat - Gediminas Jočys, Robertas Noreika, Saulius Spėčius, Vytautas Valevičius, Jūratė Ūsienė.

Svarstyti šį klausimą Etikos komisijai pasiūlė LLS Kauno Žaliakalnio skyrius. EK pirmininkė D.Kutraitė BNS teigė nelinkusi komentuoti šio komisijos sprendimo.

"Nenorėčiau komentuoti jų reikšmės, nes gana ilgai diskutavome, kaip tiksliai viskas turi atsispindėti pačiame komisijos sprendime", - sakė parlamentarė.

Tuo tarpu vienas iš parašų rinkimą inicijavusių liberalų, Seimo narys Eligijus Masiulis BNS sakė formalių priežasčių, kodėl tuo būdu buvo pažeisti LLS įstatai, nematąs.

"Komisija pažiūrėjo labiau moraliai, tačiau formalia prasme partijos įstatai nebuvo pažeisti", - tvirtino liberalas. E.Masiulis sakė manąs, jog komisijos sprendimas įtakos partijos ateičiai veikiausiai neturės, tačiau tiesiog bus "įrašytas į partijos istoriją".

"Tikiuosi, jog partijos vadovybė ateityje pati jaus partijos pulsą ir supras, kada jai reikia atsistatydinti", - pridūrė Seimo narys.