Bendrovės „Nemuno linija”, kuriai priklauso „Raketa”, vadovas Alfredas Eitutis geranoriškai sutiko nuplukdyti politikus ir jų svečius net nepasirašius sutarties. Verslininko teigimu, kelionės organizavimu tąkart daugiausia rūpinosi Seimo nariai Aleksandras Sacharukas ir Donalda Meiželytė-Svilienė. Praėjus vos porai savaičių po šios išvykos TPP suskilo į dvi dalis, o norinčių apmokėti visą sąskaitą „Nemuno linijai” neatsirado.

Po kelionės A.Eitutis kelis kartus siuntė sutartį jos organizatoriams, tačiau nebuvo jokios reakcijos. Niekas neatsiliepė ir į telefono skambučius. "Kiek reikės, tiek ir sumokėsime", - vieno laivu plaukusio politiko pasakytus žodžius prieš išvykstant prisiminė A.Eitutis.

"Nemuno linija" tą 2009-ųjų birželio penktadienį iš Kauno į Nidą nuplukdė apie 30 pramogautojų, o kitą dieną su jais grįžo. Už kelionę pinigus sumokėjo tiktai tuomečio Seimo pirmininko Arūno Valinsko ir Seimo nario Dainiaus Budrio šeimos, o dar trūksta apie 18 tūkst. litų.

„Tegul atsiskaito tie žmonės, kurie užsakė laivą”, – „Lietuvos rytui” dabar pareiškė A.Valinskas. Jis tvirtino esąs ramus, nes savo ir žmonos dalį sumokėjo. Tuo tarpu dabartinis krikščionis A.Sacharukas tikino su pramogautojus plukdančia bendrove už savo šeimos iškylą atsiskaitęs.