Į nurodytą butą Lazdynuose, Erfurto gatvėje, patruliai atvyko 13.23 val. Juos pasitikęs akivaizdžiai girtas Andrejus Kaluginas (gim. 1968 m.) iškart pareiškė pretenzijas pareigūnams, kad jie labai ilgai važiavo. Jam antrino ir, pasak pareigūnų, taip pat akivaizdžiai neblaivi namų šeimininkė. Ji prisistatė Donalda Meiželyte. Abu tvirtino, kad jokio konflikto tarp jų nebuvę, D. Meiželytė sakė norėjusi pažiūrėti kaip į pranešimą apie smurtą šeimoje reaguos policija, mat gruodžio viduryje įsigalios naujas Apsaugos nuo smurto artimoje aplinkoje įstatymas.

Įsitikinę, kad pranešimas apie smurtą ir konfliktą buvo melagingas, patruliai D. Meiželytės draugą (kadangi į BPC skambino jis, o ne buto šeimininkė) išvežė į policijos komisariatą. Ten jam buvo nustatytas sunkus girtumas (2,77 promilės). Gyvenamąją vietą Rusijoje deklaravusiam vyriškiui surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas. Už žinomai melagingą priešgaisrinės apsaugos, policijos, greitosios medicinos pagalbos ir kitų specialiųjų tarnybų iškvietimą numatyta bauda nuo 300 iki 600 litų arba administracinis areštas iki 30 parų. Bausmę A. Kaluginui skirs teismas.

Seimo narė D. Meiželytė pirmadienio popietę negalėjo kalbėti telefonu, tačiau susirašinėjo trumposiomis žinutėmis. Paklausta apie incidentą su policija, ji atsakė: „Jokių incidentų nebuvo“. Į klausimą, kodėl pas ją į namus važiavo policijos patruliai, jei jokių incidentų nebuvo, D. Meiželytė atsakė: „Tai kad jau tikrai ne pas mane“. Pasiūlius apie tai pasišnekėti ir paklausus, ar ne ji gyvena tokiame ir tokiame name bei bute, Seimo narė ilgokai neatsakė. Paskui parašė: „Jokios policijos aš nekviečiau. Man jos taip pat niekas nekvietė. Ar policija gali viešinti asmeninę informaciją, ar asmens duomenų apsaugos nėra visai? Nors taip, mano namą mačius visa Lietuva per TV. O kas nutiko? Nelabai suprantu, aš kuo nors kaltinama? Tai man čia būtų ne naujiena. Geros dienos“.