"Manytina, kad Generalinė prokuratūra turi teisę išimtinais atvejais perduoti ikiteisminio tyrimo duomenis Lietuvos Respublikos Seimui", - sakoma komiteto atsakyme V.Andriukaičiui.

Komitetas taip pat pažymi, jog jo nuomonė "negali turėti teisinių pasekmių ikiteisminiame tyrime, baudžiamųjų bylų teisminiame nagrinėjime, taip pat nagrinėjant bylas civilinio proceso tvarka".

95 tūkst. litų kyšio iš įmonių grupės "Rubicon group" paėmimu įtariamas V.Andriukaitis paprašė komiteto išaiškinti, ar generalinio prokuroro pavaduotojas Gintaras Jasaitis galėjo pateikti Seimui prašymą leisti patraukti įtariamus parlamentarus baudžiamojon atsakomybėn, ar prokuratūra turėjo teisę perduoti Seimui ikiteisminio tyrimo medžiagą, o Seimo Antikorupcijos komisija - ją paviešinti.

TTK savo atsakyme nurodė negalįs vertinti kito Seimo struktūrinio padalinio - Antikorupcijos komisijos - veiklos, tačiau konstatavo, jog teisę kreiptis į Seimą dėl parlamentarų neliečiamybės atėmimo turi tik generalinis prokuroras.

Liepą Seimas atsisakė patenkinti Generalinės prokuratūros prašymą leisti patraukti baudžiamojon atsakomybėn tris korupcija įtartus Seimo narius - V.Andriukaitį, Arvydą Vidžiūną ir Vytautą Kvietkauską.

Gavusi neigiamą Seimo atsakymą prokuratūra nutraukė ikiteisminį tyrimą ir perdavė jo medžiagą Seimui, prašydama įvertinti ne tik šių trijų parlamentarų, bet ir dar kelių byloje minėtų Seimo narių elgesį.

Antikorupcijos komisijos sprendimu dalis parlamentarų pokalbių su verslininkais buvo paviešinti žiniasklaidoje.

Vėliau trims korupcija įtartiems parlamentarams savanoriškai atsisakius Seimo nario mandatų, ikiteisminis tyrimas buvo atnaujintas.