Prezidentas netgi savo knygą „Paskutinė kadencija. Prezidento dienoraščiai“ skyrė žmonai Almai.

„Buvo tokia tvarka, kad mes kiekvieną rytą grupių vadovai susitikdavom prie bendro stalo ir buvo aptariamos visos problemos, kiekvienas išsakydavome savo nuomonę. Bet ta komanda turėjo dar vieną narį, kuris iš tikrųjų nedalyvaudavo prie šio stalo, tai buvo ponia Alma“, - Rotušėje kalbėjo R. Grumadaitė.

„Tai buvo žmogus, kuris visiškai nesiveržė dalyvauti Lietuvos politiniame gyvenime, bet buvo labai labai svarbus, nes tai buvo ta uola, į kurią kas dieną atsiremdavo prezidentas, grįžęs po labai sunkios darbo dienos. Ir būdavo ginčijamės, ginčijamės, o prezidentas rytą atvažiuoja ir pasako: „Aš išklausiau jūsų nuomones, pasikalbėjome su Alma ir mano sprendimas bus toks ir toks“, - tęsė buvusi V. Adamkaus atstovė spaudai.

Kadenciją baigusio prezidento bendražygė taip pat pasakojo, kad prezidentas darbe visuomet būdavo labai santūrus ir vengdavo išsakyti kategoriškų vertinimų, retai pykdavo, tačiau vienąkart buvo supykęs taip, kad daužė kumščiu į stalą. Taip nutiko, kai paaiškėjo, kad per beveik dešimtmetį nepajudėta į priekį statant Marvelės vandenvalos įrenginius.

„Vienąsyk mes esame matę prezidentą, kaip sakoma, nutrūko žmogus. Prezidentas buvo netoli tos būsenos, bet susilaikė. Jūs rasite tą epizodą aprašytą knygoje, tai yra Marvelės vandenvalos statyba. Ten prezidentas apsilankė kadencijos pradžioje ir paaiškėjo, kad beveik prieš dešimtmetį tose vietose buvo vaikščiota ir kalbėta, kaip čia bus statomi vandenvalos įrengimai, bet atvykus beveik po dešimtmečio paaiškėjo, kad ir toliau yra kuriamos, statomos oro pilys, baseinai, o faktiškai nedaug kas tepadaryta“, - pasakojo R. Grumadaitė.

„Įvyko susitikimas su statybininkais, kurie buvo atsakingi už šitą objektą ir čia prezidentas ne tai kad trinktelėjo kumščiu į stalą, o daužė kumščiu stalą ir sakė, kad riedės galvos, jeigu niekas nepasitaisys“, - sakė buvusi prezidento atstovė.

Pats kadenciją baigęs prezidentas V. Adamkus teigė, kad sensacijų knygoje apie antrąją kadenciją stengėsi išvengti. Jis teigė esąs tik rašeiva, stebėjęs gyvenimą ir viską aprašęs, todėl į didelius metraštininkus nepretenduojąs.

Pasinaudodamas proga prezidentas taip pat paprašė dabartinių valdančiųjų skirti daugiau dėmesio kultūros reikalams.

Knygą drauge su prezidentu taip pat pristatė ir komentavo istorikas Egidijus Aleksandravičius, Vilniaus meras Artūras Zuokas, žurnalistas Valdas Bartasevičius, buvę komandos nariai – Lauras Bielinis ir Ramūnas Vilpišauskas.

Pastarasis taip pat susižavėjo buvusio šalies vadovo dėmesiu žmonai knygoje.

„Knygoje, jei kas nežinojo, tai sužinos, ir kada yra prezidento ir ponios Almos vestuvių sukaktis, ir kada yra gimtadienis. Ir šia prasme ne tik kalbant apie problemas, bet ir ieškant pozityvo, aš manau, galima labai gėrėtis šita meile, šita tvirta šeima ir, manau, kad daugeliui Lietuvoje tai turėtų būti gražus pavyzdys“, - svarstė R. Vilpišauskas.