Sostinės savivaldybės vicemero Jaroslavo Kaminskio darbotvarkėje buvo skelbiama apie pasitarimą, kuriame turėjo būti svarstomos galimybės sujungti du save alternatyviais vadinančius kino teatrus – "Pasaką" ir "Skalviją". Pirmasis kino teatras yra privatus ir iš savivaldybės iki šiol jokios paramos negavo, o "Skalvija" priklauso miestui ir yra jo išlaikoma.

Po pasitarimo vicemeras atsisakė dalytis sujungimo motyvais ir planais. Jis neatskleidė ir to, ką miestui, mainais už finansinę paramą, žada privataus kino teatro savininkai.

Sujungimo klausimas svarstomas tik komercinės "Pasakos" pageidavimu. Patalpas Vilniaus senamiestyje turintis kino teatras nebeišgali už jas susimokėti ir veikia nuostolingai.

"Mes pamanėme, kad abu kino teatrai rodo panašų repertuarą, auditorija susirenka panaši, kinas netradicinis, tačiau vieną savivaldybė remia, o kitas negauna jokios paramos. Pasiūlėme miestui apsvarstyti galimybę remti ir mus", – kalbėjo kino teatro direktorė Greta Akcijonaitė.

"Pasakos" vadovybė norėtų, kad savivaldybė įsigytų tam tikrą kino teatro dalį. Tai, kokio dydžio ji galėtų būti, kol kas neatskleidžiama.

"Jei būtų vienas administracinis vienetas, o ne du, būtų galima lengviau skirstyti finansus. Norėtume, kad savivaldybė taptų teatro dalininke, galėtų mus remti. Nematome prasmės konkuruoti, kai iš esmės rodomi panašūs filmai", – kalbėjo G.Akcijonaitė.

Ji patikino, kad norėtų išlaikyti abu kino teatrus, juose rodyti skirtingą repertuarą, nenaikinti nei "Skalvijos", nei "Pasakos" veido, o tik prisiglausti po savivaldybės sparnu ir sukurti vieną administraciją.

Kino teatras "Skalvija" visai nenori "Pasakos" draugijos ir priešinasi planams susijungti.

"Tai vertinu labai neigiamai. Žinau "Pasakos" motyvus, ko jie nori, bet esu pasakiusi, kad apie tai turi kalbėti jie patys. Galiu pasakyti tik tiek, kad mes nenorime tokio sujungimo", – kategoriškai sakė Vilma Levickaitė.

Anot jos, sujungus kino teatrus kiltų bėdų dėl programos sudarymo, būtų prarastas "Skalvijos" įvaizdis.

"Čia galima spekuliuoti įvairiausiais dalykais, kalbėti apie pinigus, tačiau nenoriu apie tai pradėti kalbėti. Norime išlaikyti savo individualumą ir unikalią programą", – sakė direktorė.