"Sąlygų Darbo partijos pozicijoms silpnėti dabar yra daugiau, nei buvo anksčiau", - sakė Eltai Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto (TSPMI) dėstytojas Mindaugas Jurkynas.

Pasak jo, blogėjančias sąlygas Darbo partijai atrodyti kaip anksčiau iš dalies lemia prasidėjusi rinkimų kampanija.

"Kol Darbo partijos atstovai nedalyvavo viešose diskusijose su kitų partijų atstovais, jos pozicijos buvo stipresnės. Dabar, kai diskutuojama televizijoje, žiūrovai mato, kad Darbo partijoje ne viskas taip gerai, kaip atrodė", - teigė politologas.

Panašios nuomonės apie esamą Darbo partijos padėtį laikosi ir TSPMI dėstytojas Alvidas Lukošaitis.

"Darbo partija, man atrodo, kaip jokia kita demonstruoja savo nepasirengimą perimti valdžią. Jos atstovų kompetencijos spragos dabar, prasidėjus rinkimų kampanijai, yra akivaizdžios", - pažymėjo politologas.

Jo teigimu, Viktoro Uspaskicho vadovaujama partija stengiasi išlikti dėmesio centre, bet vis sunkiau ir prasčiau sugalvoja, kaip tai daryti. "Panašu, kad jie nebežino, ko griebtis viešųjų ryšių atžvilgiu", - sakė A. Lukošaitis. Dėl šios priežasties, anot jo, Darbo partija ėmė vengti televizijos debatų, o kai juose dalyvauja, jos atstovai atrodo suirzę ir stokojantys profesionalumo.

Kaip rodo bendrovės "Vilmorus" rugsėjo 9-12 dienomis atlikta apklausa, Darbo partija po truputį netenka ankstesnio populiarumo. Kaip ir anksčiau, ji turi daugiausia - 26,2 procento rėmėjų, tačiau per pastaruosius porą mėnesių 3 procentus gerbėjų išbarstė.

Antroje vietoje, pasak apklausos, yra Algirdo Brazausko ir Artūro Paulausko koalicija "Už darbą Lietuvai". Už šią koaliciją dabar balsuotų 16,4 procento rinkėjų - daugiau, nei liepą balsų būtų gavusios Socialdemokratų partija ir Naujoji sąjunga kartu sudėjus. Liepą socialdemokratus rėmė 11,5, o socialliberalus - 3,2 procento rinkėjų.

Rinkimai į Seimą vyks šių metų spalio 10 dieną.