"Kas į tą KGB dabar žiūri? Aš, pavyzdžiui, apie profesionalus turiu savo nuomonę. Jei ten nebūtų ėjęs nė vienas lietuvis, būtų ėję čiuvašai, baškirai ir neaišku, ar būtų buvę geriau. Reikia žiūrėti plačiau", - dienraščiui "Lietuvos rytas" pareiškė V. Šustauskas.

Pasak dienraščio, V. Gulbinas Laisvės sąjungos lyderį sužavėjęs savo viešu pareiškimu, esą V. Landsbergis - buvęs KGB agentas.

Pradėjęs vadovauti rinkimų kampanijai V. Gulbinas pasirūpino, kad už V. Šustauską agituotų knygos "Durnių laivas" autorius Vytautas Petkevičius. Spalio pabaigoje V. Gulbinas ketina liudyti byloje, iškeltoje šiam rašytojui. Jį į teismą padavė V. Landsbergis ir jo brolis Gabrielius Žemkalnis dėl savo tėvo Vytauto Landsbergio - Žemkalnio šmeižto.

V. Gulbinas teigė darąs viską, kad V. Landsbergis būtų atšauktas iš Europos Parlamento. "Yra tam tikros priemonės, jūs to dar nežinote", - tvirtino jis.

V. Šustauskui buvęs Tėvynės sąjungos pirmininkas pastaruoju metu neįtinkąs dėl to, kad esą juodina jį Europoje. "Jis mane keikia, nors nieko nesu padaręs", - laikraštyje cituojamas V. Šustauskas.

Laisvės sąjungos pirmininkas aiškina savo sprendimą per šiuos rinkimus į Seimą kandidatuoti ne Kaune, o Klaipėdoje, lažybomis su Seimo nariu liberalcentristu Eligijumi Masiuliu, kurį tvirtino nugalėsiąs. Pasak dienraščio, V. Šustauskas prisipažino, kad jau gailisi dėl lažybų: "Gal ir prarasiu tą Seimo nario mandatą, bet būsiu išlaikęs žodį".