Numatoma nutiesti spalvotą šaligatvį, pastatyti stilizuotus margaspalvius suoliukus, įvairių įrenginių vaikams žaisti, jei pavyks susitarti su miškininkais – gretimame pušyne planuojama įrengti mįslių takus – tad šeimos su įvairaus amžiaus atžalomis Palangoje įdomiai laiką galės leisti visą dieną. Įrenginiai šiame parke, teigiama, bus saugūs, o pramoga – nemokama.

„Tai tikrai nėra atrakcionai – čia jokių dalykų elektrinių įrenginių šitame parke nebus. Tai yra daugiau poilsio zona – suoliukai, laipynės vaikams, sūpynės mechanizuotos paprastos, smėlio dėžės. Visi įrenginiai bus jūros tematika“, – apie pavasarį atidaromą poilsio zoną kalbėjo Palangos meras Šarūnas Vaitkus.

Alternatyva kurorte vasaromis veikiantiems atrakcionams ypač džiaugiasi vaiko teisių apsaugos specialistai. Pasak jų, skundai dėl atrakcionų nesiliauja. O po šią vasarą įvykusio incidento, kai viename atrakcione, dingus elektrai, vaikai žemyn galvomis iškabėjo daugiau nei valandą, kai kurie pateko net ligoninėn, šeimos dėl žalos atlyginimo bylinėjasi iki šiol.

„Kiekvienais metais gauname nusiskundimų dėl atrakcionų veiklos. Dažniausiai tai būna susiję su tuo, kad nėra informacijos prie atrakcionų įėjimo – tėveliai nežino, kas tame atrakciono viduje ir tiesiog įleidžia vaikus. O po to kai vaikais išėjęs verkia išsigąsta – tada jau būna iš tikrųjų konfliktinė situacija“, – sako Palangos vaiko teisių apsaugos tarnybos vedėja Emilija Lapieninė.

Palangiškiai kreipėsi į Lietuvos vyriausiąjį valstybinio darbo inspektorių prašydami papildyti taisykles, reglamentuojančias saugų atrakcionų naudojimą. Esą informacija, kokio amžiaus vaikams jie skirti, kokią įtaką gali daryti vaiko vystymuisi, turėtų būti privaloma. Tikimasi, kad taisyklės bus papildytos iki kitos vasaros.