Lietuvoje Baltarusijos inspektoriai lankysis spalio 26-28 dienomis. Vizitas rengiamas pagal Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) 1999 m. Vienos dokumentą ir papildomą Lietuvos ir Baltarusijos dvišalį susitarimą dėl pasitikėjimą ir saugumą stiprinančių priemonių.

Vienos dokumentas įpareigoja ESBO šalis kasmet pateikti informaciją apie savo karines pajėgas, gynybinių pajėgumų vystymo planus ir karinį biudžetą, iš anksto informuoti apie planuojamą karinę veiklą.

ESBO narės taip pat įsipareigoja priimti savo teritorijoje nustatytą skaičių kitų šalių karinių ekspertų inspekcijų ir vizitų.

Tai bus antras Baltarusijos ginkluotės inspektorių vizitas Lietuvoje pagal ESBO 1999 m. Vienos dokumentą. Birželį Baltarusijos ekspertai tikrino Lietuvos karinių oro pajėgų (KOP) štabą, Aviacijos bazę ir Motorizuotąją pėstininkų brigadą "Geležinis Vilkas".

Balandį Lietuvos ir Baltarusijos inspektoriai susitiko Minske, kur aptarė dvišalį bendradarbiavimą ir pasirašė susitarimą dėl pasitikėjimą ir saugumą stiprinančių priemonių. Taip pat balandį Lietuvos kariuomenės Ginkluotės kontrolės inspektoriai lankėsi Baltarusijos KOP 61-ojoje aviacijos bazėje Baranovičiuose ir 11-ojoje mechanizuotojoje brigadoje Slonime.