"Yra nepasitenkinimo, bet negaliu pasakyti, kad tai ultimatyvus koks nors laiškas. Tai yra išreikšta pozicija. Mes šį klausimą nagrinėjame, kalbamės su koalicijos partneriais, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų valdyboje buvome susirinkę ir šnekėjomės. Daugiau žiniasklaidoje kurstomi nesusipratimai, nei jų yra realiame gyvenime", - trečiadienį interviu Žinių radijui sakė parlamento pirmininkė.

"Yra problemų, bet tikrai turime viską išnagrinėti. Palyginti kokios problemos buvo pavasario sesijoje, J.Šimėno veikla yra gerokai pasitaisiusi, jeigu galima taip pasakyti", - pridūrė ji.

I.Degutienė priminė, kad baigdama pavasario sesiją pati kritikavo Seimo Aplinkos apsaugos komiteto vadovo konservatoriaus J.Šimėno darbą.

"Pavasarį buvau kritiškai pasisakiusi, kad komiteto veikla turėtų būti aiškesnė, skaidresnė, darbas geriau organizuotas, tikrai darbas yra geriau organizuojamas", - trečiadienį tvirtino ji.

Seimo pirmininkė įsitikinusi, kad ir kilus naujam konfliktui, sutarimą su koalicijos partneriais pavyks rasti.

"Dabar dėl tam tikrų aplinkos ministro padėjėjo pasisakymų Seimo komiteto pirmininko atžvilgiu, man atrodo, ne visai etiškai buvo pasielgta. Yra žmogiškos vienų ir kitų reakcijos. Manau, kad galima išspręsti tuos klausimus", - sakė ji.

Antradienį dienraštis "Lietuvos rytas" pranešė, kad buvusių "prisikėlėlių", besijungiančių prie liberalcentristų, lyderis Arūnas Valinskas konservatorių lyderiams įteikė ultimatumą dėl J.Šimėno veiksmų.

Rašte piktinamasi, kad į Aplinkos apsaugos komiteto posėdį J.Šimėnas iškvietė Tautos prisikėlimo partijos deleguotą aplinkos ministrą Gediminą Kazlauską. Ministras turėjo pasiaiškinti dėl savo patarėjo Artūro Vaškevičiaus viešo kritiško ir sarkastiško straipsnio apie J.Šimėną.

Dėl to komitetas ministrui oficialiai pasiūlė prisiimti politinę atsakomybę, o patarėją apskundė valdininkų etikos sargams.

"Šis sveiku protu nesuvokiamas demaršas koalicijos partnerių deleguoto aplinkos ministro G.Kazlausko adresu peržengė bet kokias ribas. Oficialiai informuoju jus, kad nebematome jokių galimybių konstruktyviai bendradarbiauti aplinkosaugos srityje komiteto pirmininku ir toliau dirbant J.Šimėnui", - pareiškė A.Valinskas.

Pavasarį J.Šimėnas kaltintas suklastojęs komiteto priimtą sprendimą, tačiau atsakomybę dėl parlamentui pateiktos klaidingos pataisos prisiėmė Aplinkos apsaugos komiteto biuro darbuotoja.