VNDS pirmininkė K.Prunskienė pirmadienį žurnalistams pristatė “Kazimiros Prunskienės – Visuomenės lyderių koalicijos” siūlomus asmenis būsimai Vyriausybei. “Nėra nei vieno atsitiktinio asmens”, - sakė K.Prunskienė, tikindama, jog koalicijos keliami kandidatai į ministrų postus yra atitinkamų sričių “profesionalai ir autoritetai”.

VNDS sudaryta koalicija į Švietimo ir mokslo ministerijos vadovo postą deleguotų akademiką, Vilniaus pedagoginio universiteto rektorių Algirdą Gaižutį, į Žemės ūkio ministerijos – VNDS frakcijos narį Ramūną Karbauskį, į Ūkio ministeriją - Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmų prezidentą Vytą Navicką, Aplinkos apsaugos ministerija būtų patikėta VNDS valdybos pirmininkui Kaziui Sivickiui, Užsienio reikalų ministerija – parlamentarui Kaziui Bobeliui.

K.Prunskienė teigė, kad šiuo metu tariamasi ir su kitais koalicijos nariais dėl jų galimo dalyvavimo Vyriausybės veikloje. Anot sąjungos pirmininkės, galimybę būti kultūros ministru svarsto koalicijos deleguojamas kompozitorius Faustas Latėnas, socialinės apsaugos ir darbo – ekonomistė, Panevėžio miesto tarybos narė Gema Umbrasienė, susisiekimo ministru – "Lietuvos geležinkelių" vadovas Jonas Biržiškis, finansų ministre – Mokesčių inspekcijos vadovė Violeta Latvienė, sveikatos apsaugos ministru – medikas Antanas Vinkus.

Rugpjūčio mėnesį sudarytos VNDS "K. Prunskienės - Visuomenės lyderių koalicijos" sąraše yra per 120 kandidatų į Seimą. Maždaug pusė vietų pirmuosiuose dešimtukuose atiteko ne VNDS nariams, o nepartiniams įvairių sričių atstovams.

K. Prunskienė tikisi, kad jos vadovaujama partija naujajame Seime turėtų gauti apie 30 mandatų.

Eiliniai Seimo rinkimai vyks spalio 10 dieną.