"Seimo autoritetas nėra aukštas, ir buvo sąmoningai smukdomas. Žmonių nusivylimu rinktaisiais atstovais skuba pasinaudoti savi ir importuoti Lietuvos "gelbėtojai". Piliečiui nelengva susivokti tarp besikeičiančių ir vis naujų partijų, sąjungų, koalicijų", - nuogąstaujama vyskupų sekmadienį išplatintame pareiškime.

Katalikų Bažnyčios hierarchai ragina paisyti ne priešrinkiminės kandidatų į Seimą labdaros, bet kasdienio jų elgesio. "Pamąstykite, ar iššvaistantys neaiškios kilmės milijonus rinkimų propagandai tikrai siekia tiesos pergalės ir socialinio teisingumo", - rašoma Katalikų Bažnyčios atstovų pareiškime.

Romos Katalikų Bažnyčia Lietuvoje puoselėja viltį, kad tikintieji nepasiduos populizmo pagundoms. "Norime tikėti, jog žiniasklaidos darbuotojai pasistengs įvairiais būdais - tiek rimtų diskusijų, tiek saikingo ir skoningo humoro forma - atskleisti kandidatų asmenybes, jų sugebėjimus ir moralines nuostatas", - rašo Šiluvos pareiškimo autoriai.

Jų nuomone, Lietuva pernelyg maža, kad, skurstant vienam pakraščiui, suklestėtų kitas; kad, nustūmus į šalį kurį nors vieną žmonių sluoksnį, saugiai jaustųsi praturtėję valstybės sostinės gyventojai. "Tik bendra gerovė taps visų gerove, todėl didžiausio dėmesio nusipelno dalykiški pasiūlymai, kaip pagausinti visos valstybės lėšas, racionaliau jas panaudoti. Žmonių supriešinimas - viena skaudžiausių mūsų šalies gyvenimo pamokų, kurią dera išmokti ir rinkėjams, ir renkamiesiems", - tvirtinama katalikų atstovų laiške.