Anot jo, keistai atrodo, kai J.Šimėnas esą nuolat prieštarauja Vyriausybės ir premjero Andriaus Kubiliaus pozicijai ir ją komitete pakeičia sava pozicija.

"Nuolatiniai prieštaravimai ir skandalai trikdo komiteto darbą", - teigiama liberalcentristų lyderio pranešime spaudai.

Jo nuomone, galimai tai vyksta dėl komiteto pirmininko nekompetencijos arba dėl ketinimų sąmoningai kenkti Vyriausybei ir koalicijai.

"Paprastų sprendimų šioje situacijoje nėra, tačiau raginčiau Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų pirmininką vis dėlto rasti išeitį, nes tampa nebeaišku, ar komiteto pirmininkas kalba savo partijos vardu, ar reiškia asmeninę nuomonę", - teigė A.Čaplikas.

Jonas Šimėnas
Šį pareiškimą jis išplatino po to, kai trečiadienį J.Šimėno vadovaujamas Aplinkos apsaugos komitetas pareikalavo aplinkos ministro Gedimino Kazlausko politinės atsakomybės dėl jo paties ir jo patarėjo Artūro Vaškevičiaus veiksmų. Dauguma komiteto narių pasisakė, kad ministras turi trauktis iš pareigų.

G.Kazlauskas, kurį į ministro postą delegavo su LiCS ketinanti jungtis Tautos prisikėlimo partija, trečiadienį neatvyko į komiteto posėdį, į kurį buvo kviestas pasiaiškinti dėl patarėjo A.Vaškevičiaus publikacijos DELFI. Šiame rašinyje patarėjas su sarkazmu ir ironija kritikavo, pašiepė J.Šimėno veiksmus ir sprendimus įvairiais aplinkosaugos klausimais.

Aplinkos apsaugos komiteto nariai šią publikaciją ir jo toną įvertino kaip nederančius valstybės tarnautojui. Nutarta kreiptis į Valstybės tarnautojų etikos komisiją, kad ši įvertintų A.Vaškevičiaus elgesį.