Apie norą išgirsti aiškų A.Brazausko atsakymą užsiminta sekmadienį vykusiame neoficialiame Socialdemokratų partijos vadovų pasitarime pas Seimo pirmininko pavaduotoją Česlovą Juršėną.

Aiškumo dėl Prezidento rinkimų pageidavo Seimo Socialdemokratinės koalicijos frakcijos seniūnas Juozas Olekas, kuris taip pat yra ir socialdemokratų rinkimų štabo vadovas.

Kai kurių socialdemokratų teigimu, J.Olekas pasiūlė svarstyti galimybę jau per artimiausią partijos prezidiumo posėdį paskelbti socialdemokratų kandidatą į šalies vadovus.

Kairiųjų kandidatas į Prezidentus turėtų būti įvardytas tuo atveju, jei pretenzijų dalyvauti rinkimuose atsisakytų iki šiol apie tai nekalbėjęs A.Brazauskas.

J.Olekas vakar teigė, kad A.Brazauskas nėra vienintelis partijos kandidatas į Prezidentus ir pergalės juose garantas.

Pasak vieno socialdemokratų lyderių, kitam jų kandidatui reikėtų daugiau laiko pasirengti rinkimams nei A.Brazauskui.

"Privalome pasirengti įvairiems variantams. Gali būti, kad A.Brazausko buvimas premjero poste socialdemokratams bus daug naudingesnis. Tai gali būti pagrindinis mūsų rinkimų kampanijos variklis", - kalbėjo J.Olekas.

Kairieji, be A.Brazausko, potencialiais kandidatais į Prezidentus mini Seimo bei Socialdemokratų partijos vicepirmininką Vytenį Andriukaitį, premjero patarėją filosofą Arvydą Juozaitį bei ambasadoriaus kadenciją Didžiojoje Britanijoje baigiantį Justą Vincą Paleckį.