„Darbas, kurį mes darėme visus metus, bandydami atskirti tą būtiniausią darbų dalį nuo to, ką galime atlikti ir vėliau, (padarytas). Tai ta pirmoji dalis buvo įvertinta 31,79 mln. litų“, - apie statybų pabaigos kainą žurnalistams po Vyriausybės pasitarimo sakė A. Gelūnas.

Anot jo, jeigu Seimo Audito komitetas leis skirti šiuos pinigus rangovui, jis nedelsiant galėtų pabaigti darbus. Ministras sakė „neatmetantis galimybės“, kad 2013 m. liepos 1-ąją, kada Lietuva pradės pirmininkauti ES, šis pastatas galėtų būti naudojamas reprezentacijai.

A. Gelūnas tvirtino, kad reikalingos lėšos būtų surastos nesunkiai.

„Taip (turime pinigų), dėl to, kad kiekvienų metų biudžete būdavo numatyta po 16 mln. ar daugiau litų. Šiais metais, kadangi diskusija užsitęsė, darbai buvo visiškai sustoję, tai mes iš tų 16 mln. 8 mln. litų jau perskirstėme kitiems objektams : Klaipėdos dramos teatrui, Maironio muziejui ir kitiems. Vargu, ar tie likę aštuoni milijonai litų būtų įsisavinti laiku, net jeigu mes pasakytume tęsti darbus. Neatmečiau galimybės, kad dalis iš likusių aštuonių milijonų bus paskirti kažkam kitam (...)“, - kalbėjo kultūros ministras.

Jo įsitikinimu, jei Seimo Audito komitetas nepritars papildomų lėšų skyrimui, pastatas pradės irti.