"Tik konsolidavę centro-dešiniąsias jėgas galime pritraukti daugiau rinkėjų", - teigė jis, pridūręs, jog rinkimai į Seimą yra "pirmas žingsnis".

"Tokie planai yra. Dabar apie tai galvojame rimtai, o po rinkimų galvosime dar konkrečiau", - BNS sakė jaunalietuvių lyderis apie partijų susijungimą.

Tiek KKSS, tiek "Jaunosios Lietuvos" ir naujųjų tautininkų sąjunga nėra įtakingos, jos dabartiniame Seime turi po vieną atstovą.

KKSS sąraše į Seimą taip pat kandidatuoja grupė buvusių partijos "Lietuvos krikščionys demokratai" (LKD) narių, tarp jų - buvusi partijos pirmininko pavaduotoja Gražina Paliokienė, bei Jaunųjų krikščionių demokratų lygos atstovų.

Į Seimą KKSS sąraše kandidatuoja ir buvusi parlamentarė Nijolė Oželytė. Spaudos konferencijoje dalyvavusi N.Oželytė teigė nusprendusi grįžti į politiką dėl Lietuvai kylančio pavojaus, kokiu ji laiko galimą populistinės Darbo partijos pergalę Seimo rinkimuose.

"Anksčiau buvau viešai pareiškusi, jog į Seimą kandidatuosiu tik tuo atveju, jeigu ateis "paskutinioji". Aš kandidatuoju į Seimą ne todėl, kad "paskutinioji" atėjo man - ji atėjo Lietuvai", - sakė N.Oželytė.

KKSS į Seimą daugiamandatėje rinkimų apygardoje kelia 39, vienmandatėse - 20 kandidatų.

Eiliniai Seimo rinkimai vyks spalio 10 dieną.