Anksčiau savo partijos renginius prestižinėse sostinės salėse organizavusiai Liberalų sąjungai šįkart nepavyko Vilniuje išsinuomoti salės, kurioje galėtų tilpti šeši šimtai delegatų.

Riboja finansinės galimybės

Liberalai tvirtina, kad rinktis Panevėžį buvo priversti todėl, jog numatytą sąjungos kongreso dieną visos didžiosios Vilniaus salės jau buvo užsakytos.

Tačiau kai kurie liberalai pripažino, kad nuo praėjusių Seimo rinkimų skolų dar slegiamą partiją riboja ir finansinės galimybės.

"Lietuvos ryto" žiniomis, liberalų vadovams svarstant būsimo kongreso vietą dar buvo galima rinktis Vilniaus filharmonijos arba Operos ir baleto teatro sales.

Nulėmė nuoširdus kvietimas

Laikinasis partijos vadovas buvęs ūkio ministras Eugenijus Gentvilas tikino, kad finansinė padėtis nėra pagrindinė priežastis, kodėl kongresui pasirinktas Panevėžys.

Pasak eksministro, spalio pabaigoje surengti kongresą Vilniuje nebuvo galimybių. E.Gentvilo teigimu, visos didžiosios salės jau užsakytos: "Tuo tarpu mes buvome griežtai sutarę, kad kongreso datos nekeisime".

Laikinasis partijos vadovas teigė, kad buvo sulaukta siūlymų kongresą rengti Palangoje bei Kaune: "Pasirinkome arčiau Vilniaus esantį Panevėžį.

Šiame mieste nėra buvę didesnių partinių renginių, todėl vietiniai liberalai jautėsi skriaudžiami ir nuoširdžiai kvietė atvykti".