Seimo Pirmininkei buvo pristatyti naujausi „Hitachi, Ltd“ moksliniai atradimai ir jų praktinis taikymas vėžinių susirgimų gydymo srityje. Protonų pluošto terapija leidžia išvengti iki šiol plačiai naudojamos chemoterapijos ar chirurginių intervencijų.

Susipažinusi su šioje įmonės bazėje vykdomais darbais, Seimo Pirmininkė Irena Degutienė sakė tikinti, kad kartu su „Hitachi, ltd“ investicijomis į atominę energetiką Lietuvoje pasieks ir šios kompanijos inovacijos, kurios palengvins vėžiu susirgusių Lietuvos žmonių gyvenimą.

„Pastaruoju metu vėžinių susirgimų Lietuvoje, kaip ir visame pasaulyje, daugėja. Tiesa, kartu didėja ir išgydomų žmonių skaičius. Todėl turime dėti visas pastangas, kad sveikstančių nuo vėžinių susirgimų žmonių skaičius būtų kuo didesnis, o jų gyvenimo kokybė – kuo geresnė. Tikiuosi, kad ir Lietuvos ligoniai neilgai trukus galės naudotis pažangiausiais Japonijos mokslininkų atradimais vėžinių susirgimų gydymo srityje“, - sakė I. Degutienė.

Kartu su Seimo Pirmininke Japonijoje besilankantis Seimo vicepirmininkas A. Čaplikas pažadėjo apie šios terapijos taikymo galimybes ir perspektyvas mūsų šalies gydymo įstaigose pradėti diskusiją su sveikatos apsaugos ministru.

Protonų pluošto terapija – tai veiksmingas vėžinių susirgimų gydymo radioterapija metodas. Protonai, vandenilio atomo branduoliai, pasiekia didelį greitį ir jų energija koncentruojama į naviką. Tokia terapija itin pagerina vėžiu sergančiųjų gyvenimo kokybę, nes šis gydymas nesukelia skausmo ir mažiau veikia kitas organizmo funkcijas. Daugeliu atveju gydymo metu ligoniai gali gyventi normalų gyvenimą. PBT grindžiama moduliuoto intensyvumo protonų terapija, kurios metu galima geriau kontroliuoti apšvitinimo dozes.

Rytoj darbo vizitą Japonijoje baigianti Seimo Pirmininkės vadovaujama delegacija šiandien dar apsilankys „Nišidžin“ tekstilės pramonės asociacijoje. Susitikime su asociacijos vadovais Seimo Pirmininkei bus pristatytos tradicinės japoniškos tekstilės technologijos ir istorija. I.Degutienė Japonijos tekstilės pramonės asociacijai perduos informaciją apie Japonijos pirkėjus itin dominančią ir Lietuvoje gaminamą lino audinių ir namų tekstilės produkciją.