Ši partija žada vykdyti tokią valstybės politiką, kuri užtikrintų teisingumą ir gerovę visiems. Pasak K. Prunskienės, į Seimą patekę "valstiečiai" sieks, kad žmonių pajamų lygis greičiau pasiektų ES vidurkį.

"Užtikrinsime mažiausias pajamas gaunančių asmenų atlyginimų, pensijų ir kitų išmokų spartesnį augimą, tuo būdu sumažinsime didžiulius skirtumus tarp socialinių grupių pajamų", - sakė penktadienį K. Prunskienė Vilniuje surengtame partijos rinkimų programos pristatyme.

Pasak jos, programoje žadama siekti, kad nuo 2005 m. minimaliam atlyginimui pajamų mokestis būtų panaikintas ir iki 24-25 proc. būtų sumažintas mokesčio tarifas algoms iki 1200 litų. K. Prunskienė vadovaujama partija žada keisti pensijų nustatymo tvarką ir didinti vidutinę pensiją.

Savo rinkimų programoje Valstiečių ir Naujosios demokratijos partijų sąjunga žada siekti prailginti Ignalinos atominės elektrinės antrojo reaktoriaus eksploatavimą.

Penktadienį posėdžiavusi Valstiečių ir Naujosios demokratijos partijų sąjungos taryba taip pat patvirtino galutinį savo partijos keliamų kandidatų į Seimą daugiamandatėje ir vienmandatėse apygardose sąrašą.

Sąraše, kuris yra pavadintas "K. Prunskienė - Visuomenės lyderių koalicija" yra per 120 kandidatų į Seimą. Maždaug pusė vietų pirmuosiuose dešimtukuose atiteko ne VNDS nariams, o nepartiniams įvairių sričių atstovams.

Sąrašą pradeda K. Prunskienės, buvusio Lietuvos krikščionių demokratų vadovo Seimo nario Kazio Bobelio ir Žemės ūkio rūmų pirmininko Jono Ramono pavardės.

Toliau rikiuojasi Kauno regiono smulkaus verslo asociacijos valdybos narė Laima Mogenienė, Ignalinos rajono meras Bronis Ropė, ekonomistas Vytas Navickas, Pienininkų asociacijos prezidentas Bronius Markauskas, Klaipėdos verslininkė Aldona Staponkienė, Vilniaus pedagoginio universiteto rektorius, akademikas Algirdas Gaižutis, VNDS valdybos pirmininkas Kazys Sivickis.

Valstiečių ir Naujosios demokratijos partijų sąjungos rinkimų sąraše yra taip pat įrašytas akademikas Romualdas Grigas, Seimo nariai Viktoras Rinkevičius, Aleksanderis Poplavskis, Antanas Baura, buvęs parlamentaras Rimantas Smetona. 48-oji šiame sąraše yra buvusi nušalintojo Prezidento Rolando Pakso bendražygė Vitalė Vinickienė.

K. Prunskienė tikisi, kad jos vadovaujama partija naujajame Seime turėtų gauti apie 30 mandatų.

Rinkimų štabo vadovas parlamentaras Ramūnas Karbauskis sakė, kad šios partijos rinkimų kampanijoje tikrai nebus šou elementų. "Nedalinsime rinkėjams dovanų, nerengsime šou žvaigždžių pasirodymų, nes norime išlikti laisvi nuo įsipareigojimų", - sakė R. Karbauskis. Pasak jo, partijos rinkimų kampanija bus orientuota į keliamų kandidatų ir programos pristatymą.