"Keletą mėnesių vyko derybos dėl vieno jungtinio sąrašo, į kurį būtų įtraukti visi konservatoriai ir krikščionys demokratai, sudarymo, ir lyderiu buvo kviečiamas Petras Auštrevičius, bet kai kurioms partijoms atsisakius jungti sąrašus, mes dabar matome P.Auštrevičių kitame sąraše", - sakė G.Vagnorius.

P.Auštrevičius nusprendė į rinkimus vesti opozicinę Liberalų ir centro sąjungą. Savo apsisprendimą jis aiškino tuo, jog jam nepavyko įtikinti dešiniųjų suvienyti savo jėgas.

G.Vagnorius taip pat teigė, jog KKSS ir partijos "Lietuvos krikščionys demokratai" (LKD)valdybos bendrame posėdyje buvo aprobavę bendrą kandidatų sąrašą, bet dėl pakrikimo partijoje jo nesugebėjo patvirtini krikščionys demokratai.

"G.Vagnorius be reikalo ieško kitų kaltų. Sąlygos sąrašui buvo nepriimtinos. Deja, tai yra ne krikščionių demokratų, bet G.Vagnoriaus ambicijos", - BNS sakė LKD pirmininkas Valentinas Stundys.

Pasak jo, krikščionys demokratai nesutiko, jog bendrame sąraše būtų prieš pusmetį partijos valiai nepaklusę ir KKSS kandidatų sąraše į Europos Parlamentą kandidatavę asmenys.

V.Stundys BNS patvirtino, jog krikščionys demokratai daugiau nesiderės dėl bendro kandidatų sąrašo ir dalyvaus rinkimuose savarankiškai.

TS lyderis Andrius Kubilius BNS taip pat patvirtino, jog G.Vagnorius pateikė pasiūlymus dėl bendro bloko sudarymo, tačiau tai nebuvo priimtina partijai.

"Mes savo poziciją dėl G.Vagnoriaus esame išsakę seniai", - pažymėjo A.Kubilius.

Ekspremjeras G.Vagnorius ėjo Tėvynės sąjungos valdybos pirmininko pareigas, bet dėl nesutarimų su partijos pirmininku Vytautu Landsbergiu 1999 metais buvo pašalintas iš partijos.

BNS žiniomis, A.Kubiliaus ir G.Vagnoriaus pokalbiai sukėlė kai kurių konservatorių vadovybės narių susirūpinimą.

Tiek V.Stundys, tiek A.Kubilius BNS patvirtino, jog derybose dėl bendro bloko sudarymo dalyvavo ir P.Auštrevičius.

G.Vagnorius spaudos konferencijoje teigė, jog, norėdami išlikti, dešinieji po Seimo rinkimų bus priversti sudaryti vieną politinę jėgą ir siekti "sugrąžinti Lietuvai lietuvišką valdžią ir lietuvišką tvarką".

Apklausų duomenimis, spalį vyksiančius Seimo rinkimus daugiausiai balsų gali tikėtis populistinė rusų kilmės milijonieriaus Viktoro Uspaskicho vadovaujama Darbo partija.

Nepavykus susitarti su konservatoriais ir krikščionimis demokratais, KKSS rinkimuose ketina dalyvauti kartu su "Jaunosios Lietuvos", naujųjų tautinikų ir politinių kalinių sąjungos, Jaunųjų krikščionių demokratų lygos ir Lietuvos moterų katalikių sąjungos atstovais.

Kandidatų sąraše taip pat bus ir buvusių LKD narių, tarp jų buvusi partijos pirmininko pavaduotoja Gražina Paliokienė.

"Mes tikimės, kad šis koalicinis blokas Seime gali gauti 10 vietų ir padėti pagrindą centro dešiniųjų vienijimuisi", - teigė G.Vagnorius.

Blokas savo kandidatų sąrašą ketina pateikti pirmadienį.

Eiliniai Seimo rinkimai vyks spalio 10 dieną.