"Gerbiama K.Prunskienė šiandieną, matyt, neranda paramos susitarime su Lietuvos partijomis ir ieško iš išorės atsparos taškų. Tikrai stebėtina, kodėl renkamiesi tos valstybės atstovai, kurios pagrindinės (...) įmonės daro mums politinį spaudimą. Kyla natūralus klausimas, ar tai ta sritis ir tie susitarimai, kurie tikrai Lietuvai yra naudingi", - interviu Žinių radijui antradienį sakė jis.

J.Markevičius pabrėžė, jog šiuo metu Lietuva daug daro, siekdama energetikos sektoriuje mažinti įtakas atskiriant dujų tiekėjus nuo infrastruktūrų, siekiama modernizuoti dujų ūkį.

"Jei kai kurios mūsų politinės šakos mano, kad reikia tokiu būdu ieškoti susitarimo su mūsų kaimynine valstybė, be abejo, tai jų teisė, bet nemanyčiau, kad tai bus pozityviai įvertinta per artėjančius rinkimus", - teigė jis.

K.Prunskienės ir V.Putino partijos susitarimas pasirašytas rugsėjo pabaigoje, per Maskvoje vykusį valdančiosios Rusijos partijos "Vieningoji Rusija" suvažiavimą, į kurį K.Prunskienė buvo pakviesta kaip viešnia.

Lietuvos liaudies partijos ir "Vieningosios Rusijos" susitarimą dėl bendradarbiavimo pasirašė K.Prunskienė ir Dūmos pirmininkas Borisas Gryzlovas, "Vieningosios Rusijos" Politinės tarybos pirmininkas.

Pagal dokumentą, šalys susitarė konsultuotis ir keistis informacija apie Lietuvos ir Rusijos situaciją, dvišalius ir tarptautinius santykius, supažindinti viena kitą su savo patirtimi įvairiose srityse.

Partijos sutarė reguliariai keistis įvairių lygių delegacijomis, rengti ekspertų susitikimus, kitus dvišalius renginius, aktyviai plėtoti tarppartinius ir regioninius ryšius.

K.Prunskienės vadovaujama Lietuvos liaudies partija atstovų Seime neturi, tuo metu "Vieningoji Rusija" turi daugumą Rusijos parlamente.

LLP įkurta 2010 metų pavasarį, kai K.Prunskienė buvo nušalinta nuo vadovavimo Valstiečių liaudininkų sąjungai. Per šių metų vasarį vykusius savivaldos rinkimus partija gavo septynis mandatus iš 1,5 tūkstančio.