Remiantis Valstybės mokesčių inspekcijos „Valstybės žiniose" paskelbtomis 2010 metų turto ir pajamų deklaracijomis, Seime dirba 35 politikai, kurių šeimos turtas ir sukauptos piniginės lėšos viršijo vieną milijoną litų. 2009 metais tokių buvo 40.

Milijonieriaus titulą prarado Lietuvos socialdemokratų partijos pirmininkas Algirdas Butkevičius, jo šeimos deklaracijoje liko per 840 tūkst. litų, taip pat - liberalas Erikas Tamašauskas, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narys Rokas Žilinskas. Po savivaldos rinkimų Seimą paliko du milijonieriai - „tvarkietis" Remigijus Ačas ir „darbietis" Jonas Pinskus.

Jokiai partijai nepriklausantis V.Valkiūnas savo deklaracijoje nurodė, kad praėjusių metų pabaigoje jis turėjo turto už 32,68 mln. litų, piniginių lėšų - per 3 mln. litų, pusę milijono jis buvo paskolinęs, 678 tūkst. litų pasiskolinęs.

Antrą vietą pagal turtus Seime užima socialdemokratas Bronius Bradauskas. Jo ir žmonos Danguolės bendras turtas su piniginėmis lėšomis praėjusių metų pabaigoje sudarė 25,3 mln. litų. Dar 850 tūkst. litų politikas buvo paskolinęs.

Trečią vietą išsaugojo parlamente dirbantys sutuoktiniai liberalas Kęstutis Glaveckas ir konservatorė Rūta Rutkelytė. Jų bendras turtas ir santaupos siekė 12,57 mln. litų. R.Rutkelytės turtas ir piniginės lėšos - gerokai didesnės nei sutuoktinio. Jos deklaracijoje - beveik 9 mln. litų, jo - 3,6 mln. litų.

Buvęs socialdemokratas Andrius Šedžius deklaravo turto ir piniginių lėšų už 8,7 mln. litų, tačiau apie 6,1 mln. litų yra skolinti.

Per praėjusius metus gerokai - nuo 10 mln. iki 7 mln. litų - aptirpo kito buvusio socialdemokrato Jono Jagmino šeimos turtas. Tačiau Jagminai septynis milijonus dar yra paskolinę ir 6 mln. litų pasiskolinę.

Kita parlamentarų pora - buvęs Seimo pirmininkas „prisikėlėlis" Arūnas Valinskas bei jo žmona Ingrida Valinskienė - savo turtą bei santaupas įvertino 6,13 mln. litų. Per abu politikai turi ir beveik 2 mln. litų skolos.

Beveik 6 mln. litų turtą valdo Mišrios Seimo narių grupės seniūnės Agnės Zuokienės ir sostinės mero Artūro Zuoko šeima.

Krikščionių partijos frakcijos nario Jono Ramono ir jo žmonos Vilijos turtas smuktelėjo nuo 6 mln. iki nepilnų 5 mln. litų.

Tuo metu „tvarkiečio" Vytauto Galvono ir jo žmonos Laimos Ritos Galvonienės bendras turtas ūgtelėjo. Vietoj buvusių 3,6 mln. litų jie deklaravo 4,5 mln. litų. Be to, parlamentaras 2,2 mln. litų dar buvo paskolinęs, o 1,9 mln. litų pasiskolinęs.

Daugiau nei pusę milijono - iki 3,6 mln. litų - išaugo buvusio teisėjo Konstanto Ramelio ir jo sutuoktinės Reginos turtas bei piniginės lėšos. Jie deklaravo pernai turėję turto už 1,89 mln. litų ir buvo sukaupę 1,72 mln. litų piniginių lėšų.

Nedaug nuo jų atsilieka liberalas Arminas Lydeka su sutuoktine Olga Brigita Lydekiene. Jie turto ir piniginių lėšų deklaravo už 3,57 mln. litų.

3 mln. litų turtą valdo socialdemokrato Juozo Palionio šeima.

Mantas Adomėnas
Milijonieriais taip pat vadintis gali konservatorius Mantas Adomėnas (2,4 mln. litų), „prisikėlėlis" Vincas Babilius (1,9 mln. litų), „darbietė" Virginija Baltraitienė (1,04 mln. litų), „tvarkietis" Dailis Barakauskas (1,45 mln. litų), Mišrios Seimo narių grupės narė Asta Baukutė (2,29 mln. litų), liberalcentristas Vytautas Bogušis (1,26 mln. litų), „prisikėlėlis" Dainius Budrys (1,34 mln. litų), „darbietis" Valentinas Bukauskas (1,1 mln. litų).

Į milijonieirų tarpą patenka ir Darbo partijos atstovai Kęstutis Daukšys (1,8 mln. litų) ir Vydas Gedvilas (1,7 mln. litų), socialdemokratas Stanislovas Giedraitis (1,2 mln. litų), „tvarkietis" Kęstas Komskis (1 mln. litų), „darbietė" Dangutė Mikutienė (1,9 mln. litų), socialdemokratai Bronius Pauža (1,15 mln. litų) bei Marija Aušrinė Pavilionienė (1,3 mln. litų), „tvarkietis" Rimas Ručys (1,88 mln. litų), konservatorius Kazimieras Starkevičius (1,65 mln. litų), konservatorius Stasys Šedbaras (1,5 mln. litų), liberalcentristas Žilvinas Šilgalis (1,9 mln. litų) ir „darbietis" Mečislovas Zasčiurinskas (1,12 mln. litų).

Visų jų turtas ir piniginės lėšos suskaičiuotos drauge su sutuoktinių turtu.

Tarp Seimo milijonierių yra ir parlamento vadovė konservatorė Irena Degutienė. Ji su vyru Gediminu Degučiu pernai turto ir santaupų turėjo už 1,58 mln. litų. Parlamento vadovės vyras dar 230 tūkst. litų buvo paskolinęs.

Keletui politikų trūksta nuo kelių iki kelių dešimčių tūkstančių litų, kad galėtų tapti milijonierių klubo nariais. Tarp jų - R.Žilinskas, Jaroslavas Narkevičius, Jonas Kondrotas.

1999 m. į Seimą buvo išrinkti 2, 2000 m. - 13, 2004 m. - 28, 2008 m. - 35 milijonieriai.