„Incidentas įvyko prieš vienos televizijos laidos filmavimą, man sėdint grimo kambaryje. Į jį staiga įėjo A.Valinskas, nei iš šio, nei iš to griebė man už kaklo ir pradėjo smaugti”, – etikos sargams pranešė S.Stoma.

Norėjo kreiptis į prokurorus

Nors ant kaklo smaugimo žymių neliko, parlamentaras tvirtino patyręs psichologinį šoką.

„Gyvenime visko mačiau, Lukiškėse kažkada esu futbolą su mirtininkais žaidęs, bet tokių dalykų nepatyriau”, – įspūdžiais dalijosi už finansines aferas teistas buvęs kalinys.

Politikas pripažino iš pradžių svarstęs galimybę kreiptis į prokuratūrą, bet nusprendė, kad neverta.

S.Stoma tikėjosi, kad A.Valinskas bent ateis ir atsiprašys. Kai to neįvyko, apie įvykį pranešė etikos sargams.

Perbėgęs pas konservatorius politikas mano, kad A.Valinskas jam vis dar negali atleisti už tai, kad vos patekusi į Seimą pradėjo byrėti jo vadovaujama Tautos prisikėlimo partija.

A.Valinskas neigia užpuolęs kolegą

Pats A.Valinskas neigia užpuolęs kolegą parlamentarą ir tvirtina net nebuvus jokio incidento tarp jų.

„Čia brolių Grimų pasakos", - šeštadienį sakė politikas.

„Idėja tikrai nebloga, jeigu čia jūs sugalvojot. Matyt, žmogui trūksta dėmesio, tai jis dabar visokiais būdais bando pritraukti jį", - S. Stomos skundą komentavo A. Valinskas.

Jis teigė, kad buvęs jo bendražygis meluoja ir neatmetė galimybės dėl to jį apskųsti.

„Tam yra institucijos. Jeigu jis kreipėsi, aš taip pat galiu kreiptis dėl melo, kuo jis dabar užsiima. O jo moralinis veidelis turbūt žinomas, kad žmogelis taip ir liko prie tų kalėjimo „panetijų", - sakė A.Valinskas.

S.Stoma 1997 me. nuteistas už neteisėtą finansinę veiklą jo vadovautame dienraštyje „Lietuvos aidas".

DELFI primena, kad S. Stoma į Seimą pateko pagal A. Valinsko vadovaujamos Tautos prisikėlimo partijos sąrašą, tačiau po kurio laiko perbėgo į konservatorių partijos frakciją.

Paties A. Valinsko Tautos prisikėlimo partija taip pat neatlaikė išbandymo valdžia ir jungiasi su Liberalų ir centro sąjunga.