A.Vazbys tikisi, kad prokuratūra neatmes jo prašymo, o V.Šustauskui bus galima pradėti rengti apkaltos procedūrą. A.Vazbį asmeniškai įžeidė viešas V.Šustausko pareiškimas per televiziją, kad tvarka Lietuvoje bus tik tuomet, kai parlamente sukalens "Kalašnikov".

Skandalingasis politikas tuomet taip pat priminė 1999 metais Jerevane įvykusį incidentą, kai teroristai nušovė Armėnijos premjerą, parlamento pirmininką ir dar šešis asmenis: "Žiūrėkime į Armėnijos parlamentą - kitaip pradėjo dirbti, kai atėjo ir nupylė kelis".

Kreiptis į prokuratūrą A.Vazbį paskatino šios teisėsaugos institucijos atsakymas dėl V.Šustausko veiksmų Seimo Etikos ir procedūrų komisijai.

Generalinio prokuroro pavaduotojas Vytautas Barkauskas informavo, kad V.Šustausko atžvilgiu kelti baudžiamąją bylą nuspręsta atsisakyti, nes baudžiamoji atsakomybė numatyta tik už konkrečios asmenybės garbės ar jos orumo žeminimą: "V.Šustausko laidos metu pasakytos frazės buvo bendro pobūdžio ir nenukreiptos prieš konkretų asmenį".

A.Vazbys tvirtino, kad viešos V.Šustausko užuominos apie galimus teroristinius veiksmus jį įžeidė asmeniškai: "Tai mano pilietinė pareiga ir natūralūs veiksmai, kurių privalu imtis girdint tokius grasinimus iš parlamentaro lūpų. Amerikos įvykiai parodė, kad neturime to toleruoti".