Dabartinis Šilutės miestas buvo įkurtas 1910 metais, prie Šilokarčemos kaimo prijungus Žibus ir Cintjoniškius. Tačiau naujai suformuota gyvenvietė dar kurį laiką buvo vadinama Šilokarčema, - Šilutės vardas jai oficialiai buvo suteiktas tik 1923 m.

Jaunasis parlamentaras, manydamas, kad būtų visai gražu sugrąžinti šiam pamario miestui istorinį pavadinimą, kuris rašytiniuose šaltiniuose pirmą kartą buvo paminėtas dar 1511 metais, - esą tai prisidėtų ir prie turizmo plėtros šiame krašte, - šią vasarą kreipėsi į Valstybinę lietuvių kalbos komisiją su prašymu pateikti savo išvadas. Komisija Seimo nario laišką - kreipimąsi savo ruožtu persiuntė Šilutės rajono savivaldybei, kartu prašydama jai pranešti, ar rajono taryba iš viso ketina svarstyti dėl miesto pervadinimo, rašo "Šilutės ETA žinios".

Pagal Teritorijos administracinių vienetų ir jų ribų įstatymą gyvenamosioms vietovėms pavadinimus suteikia ir keičia Vyriausybė, atsižvelgusi į vietos savivaldybės tarybos siūlymą.

Šilutės rajono savivaldybės tarybos komitetai savo nuomonę šiuo klausimu jau pareiškė, nė nesiimdami jo svarstyti. Jis greičiausiai bus išbrauktas ir iš kitą savaitę vyksiančio eilinio Tarybos posėdžio darbotvarkės.

Vietos politikų nuomone, čia visi jau seniai pripratę prie Šilutės vardo, todėl nėra jokio reikalo jo keisti. Jau nekalbant apie papildomas nemažas išlaidas, kurios, keičiant vietovės pavadinimą, užgultų ne tik savivaldybę su čia registruotomis įstaigomis, bet ir gyventojus.