Mitingą partija „Tvarka ir teisingumas“ rengs atsakydama į lenkų mitingą. Kaip teigė partijos vicepirmininkas Valentinas Mazuronis, lietuviškoms mokykloms Vilniaus krašte yra iškilusi grėsmė.

"Per daugelį metų atsitiko taip, kad iš keliolikos aplink Vilnių veikusių lietuviškų pradinių mokyklų šiandien liko tik kelios. Tačiau ir joms kyla grėsmė sulaukti tokio pat likimo", - sakė politikas.

Vilniaus rajono savivaldybės planuojamą ugdymo įstaigų reorganizaciją jis apibūdino kaip pastangas lietuviškų mokyklų sąskaita stiprinti mokyklas, kuriose dėstoma lenkų kalba.

"Manau, kad ir vienų, ir kitų mokyklų moksleiviams turi būti sudaromos vienodos ugdymo sąlygos. Privalome ieškoti būdų ir galimybių išsaugoti net ir mažiausias mokyklas, nepaisant to, kuria kalba - lietuvių, lenkų ar rusų - jose dėstoma", - teigė V. Mazuronis.

Vilniaus rajono savivaldybė partijos Tvarka ir teisingumas mitingą laiko artėjančių Seimo rinkimų pranašu ir kategoriškai atmeta kaltinimus dėl lietuviškų mokyklų naikinimo.

Savivaldybė pabrėžia besistengianti išlaikyti net mažiausias mokyklas, kuriose ugdymas vyksta lietuvių kalba: pavyzdžiui, Dūkštų (5 mokiniai), Buivydžių (6 mokiniai) pradinio ugdymo skyrius.