Vakar išėjęs iš Seimo tribūnos K.Kristinaitis pareiškė: "Ministras kiekvieną dieną turi būti pasirengęs atsistatydinti".

Socialdemokratų frakcijos seniūnas Juozas Olekas teigė, kad frakcija socialliberalams jau pasiūlė ieškoti kandidato į žemės ūkio ministrus: "Tai turėtų būti tvirtas, žemdirbių paramą turintis ir pozityvius eurointegracijos procesus galintis išryškinti žmogus".

Anot J.Oleko, kuo greičiau įvyks pasikeitimai, tuo bus geriau. Naujosios sąjungos frakcijos narys Vytautas Kvietkauskas vakar taip pat pripažino, kad su socialdemokratais nepavyko rasti susitarimo: "Jie nepatenkinti ministru kaip asmeniu, o ne kaip specialistu. Todėl mūsų frakcijai nebėra kitos išeities kaip rinktis ir spręsti".

Frakcijos sprendimą turės patvirtinti Naujosios sąjungos prezidiumas, bet tai bus greičiau tik formalumas. V.Kvietkauskas paneigė gandus, kad teikti kandidatą į žemės ūkio ministrus gali būti pasiūlyta socialdemokratams: "Mes nesikratome atsakomybės už žemės ūkį".

J.Olekas vakar irgi teigė, kad jo vadovaujama frakcija neprieštaraus, jei socialliberalai kandidatu į žemės ūkio ministrus teiks savo atstovą.

J.Olekas nenorėjo įvardyti svarstomų kandidatų pavardžių, bet patvirtino, kad tarp jų yra Seimo Kaimo reikalų komiteto pirmininkas Jeronimas Kraujelis bei Gintautas Kniukšta.

Vakar Seime buvo pradėti rinkti parašai dėl interpeliacijos žemės ūkio ministrui. Parašų rinkimą inicijavęs Valstiečių partijos pirmininkas Ramūnas Karbauskis prisipažino negalįs džiaugtis rezultatais.

Vakar šiam politikui nepavyko surinkti nė pusės interpeliacijai surengti reikalingų parašų. Jis teigė, kad jį apgavo socialdemokratai.

Būtent Socialdemokratinės koalicijos frakcijos atstovai Mindaugas Bastys, Vytautas Einoris ir Mykolas Pronckus užsiminė apie interpeliaciją žemės ūkio ministrui.