Projekto "Aš galiu" koordinatorius, Pilietinių iniciatyvų centro direktorius Girvydas Duoblys, antradienį pristatydamas tęsiamą projektą, žurnalistams sakė, jog pirmasis projekto etapas buvo labai sėkmingas. Pasak jo, tabako, alkoholio ir narkotikų vartojimo problema labai aktuali, todėl buvo nuspręsta projektą tęsti.

Projektas "Aš galiu" buvo pradėtas 2000 m. liepos mėn.

Pirmo projekto etapo metu 620 mokyklų komandų, keliasdešimt švietimo skyrių, vaikų globos namų atstovų buvo supažindinti su ankstyvąja žalingų įpročių prevencija, kuri grįsta socialinių įgūdžių ugdymu ir vaikų atsparumo žalingiems įpročiams stiprinimu.

Per pirmuosius projekto metus seminaruose dalyvavo 2718 moksleivių, jų tėvų ir mokytojų.

Mokyklos buvo skatinamos kurti projektus, kurie atitiktų projekto "Aš galiu" koalicijos siūlomus žalingų įpročių prevencijos principus. Paskelbus konkursą, gauti 476 projektai, iš jų 177 gavo paramą.

"Pirmasis projekto etapas parodė, kad būtina jį tęsti, plėsti ir gilinti. Žalingų įpročių prevencija yra anaiptol ne vienkartinis veiksmas, tad svarbu, kad mokyklos kurtų ir įgyvendintų žalingų įpročių prevencijai skirtas programas, kurios apimtų nuosekliai vienas iš kito išplaukiančius veiksmus ir aprėptų kuo įvairesnes vaikų gyvenimo sritis", - sakė G.Duoblys.