Ši apklausa buvo surengta po dviejų mėnesių pertraukos, tačiau į pirmąsias dvi populiariausių veikėjų vietas, kurias seniai užvaldė prezidentė Dalia Grybauskaitė ir Seimo pirmininkė Irena Degutienė, niekas kitas nė iš tolo nepretenduoja. D. Grybauskaitę, kaip geriausiai atstovaujančią interesams, nurodė 34,4 proc. respondentų. 8,7 proc. pasisakė už I. Degutienę.

Tikėtina, kad dviejų pirmųjų šalies damų pozicijos dar labiau sutvirtės. Juk pastarosiomis dienomis jos buvo neretos viešnios visuotinėje lietuvių šventėje - krepšinio rungtynėse.

Tačiau Europos čempionato lankymas vargu ar padės premjerui Andriui Kubiliui. Valdančiųjų konservatorių vedlys kaip buvo, taip ir liko nemėgstamiausias šalies politikas. Kaip geriausiai atstovaujantį žmonių interesams jį nurodė 2,9 proc. respondentų.

Dabar už Liberalų ir centro sąjungą balsuotų 1,5 procento rinkėjų, o už Tautos prisikėlimo partiją - tiktai 0,1 procento. Taigi kol kas abiem iki 5 procentų barjero - kaip iki kosmoso. Gyvenimas parodys, ar sudėjus du minusus išeis pliusas, rašoma „Lietuvos ryte“.

Galbūt kiek ramiau parlamento rinkimų gali laukti socialdemokratai. Jau kurį laiką pirmaujanti ši partija per porą pastarųjų mėnesių dar labiau nutolo nuo konkurentų. Į antrąją vietą iškopė Darbo partija, o įkandin jos beveik koja kojon žengia "tvarkiečiai" ir konservatoriai.

Šį kartą kiek labiau sujudo Liberalų sąjūdžio gerbėjai, sukrapštę 5 proc. balsų.