Sekmadienį visa šio marijampoliečio šeima - trys 8-13 metų sūnūs bei 40-metė žmona - buvo užklupta svetimame bulvių lauke.

Incidentas kilo Marijampolės apskrities Šunskų seniūnijoje esančiame didžiuliame Alvytės ir Eugenijaus Valuckų bulvių lauke. E.Valuckas yra Vilkaviškio rajono tarybos narys.

Užvakar popietę Valuckams, kurie gyvena už keliolikos kilometrų, Vilkaviškio rajone, paskambino jų pasėlius saugojęs vyriškis. Jis ūkininkams pranešė, jog keli suaugusieji bei vaikai kasa bulves.

A.Valuckienė su vyru sėdo į automobilį ir atskubėjo gaudyti vagišių. Sargo nurodytoje vietoje jie rado visureigį "Isuzu Trooper". Vėliau ūkininkai teigė, jog juos pamatę kasėjai skubiai išėjo iš bulvių lauko.

Visureigyje gulėjo artipilnis maišas bulvių. Dirvoje liko šakės bei du pilni kibirai. Vilkaviškio rajono tarybos narys E.Valuckas susistumdė su kolega J.Juodišiumi.

Po to įsiutęs ūkininkas guminėmis žarnomis, kurių galuose buvo metalinės veržlės, ėmė daužyti visureigį. Į šalis pažiro mašinos langų stiklai, buvo gerokai apgadintas kėbulas. Dūžtantys stiklai sužalojo tuo metu automobilyje sėdėjusį jauniausiąjį Juodišių sūnų.

Policijai paskambino abu konflikto dalyviai, nes abu jaučiasi nukentėję. Marijampolės tarybos narys J.Juodišius pareigūnams tvirtino patyręs tūkstančio litų žalą. Prašymus policijai, jog ši ištirtų įvykį ir nubaustų kaltininkus, parašė J.Juodišius bei A.Valuckienė.

"Aš neprieštarauju - mokėsiu baudą, nes nusižengimą padarėme. Manau, jog būsime baudžiami administracine tvarka. Teks sumokėti 300-700 litų baudą. 40 kilogramų bulvių yra ne maišas, o tik maišiukas", - kalbėjo Krikščionių demokratų sąjungos narys J.Juodišius.

Marijampoliečio turtą sugadinusiam E.Valuckui gresia baudžiamoji byla. J.Juodišius atkakliai tvirtino, jog jie svetimų bulvių nevogė.

"Tą dieną mes buvo nuvažiavę į Kazliškių kaimą. Riboženkliais žymėjome atgautą žemę. Kadangi už kelių šimtų metrų buvo mano žmonos tėviškė, ji paprašė iki ten nuvažiuoti.

Vyresnieji vaikai nuėjo ieškoti grybų. Žmona susidomėjo nežinia kieno lauke žaliuojančiais bulvienojais. Ji panoro pasikapstyti bulvių, pasižiūrėti, kokios jos veislės. Aš mašinoje visą laiką vežiojuosi šakes, kibirų, plaktuką ir kitokių įrankių", - pasakojo J.Juodišius.

Vėliau pareigūnams jis sakė, jog žmonai į dirvą kibirus nunešė sūnūs. Rajono tarybos narys tvirtino nematęs ir neva nesidomėjęs, ką veikė jo smalsioji sutuoktinė, nes su draugu buvo už visureigio.

"Net nepastebėjau, iš kur atsirado baltos spalvos mašina. Iš jos išlipo vyras ir moteris. Ir staiga vyriškis pradėjo daužyti mano automobilio langus. Kai pamačiau kruviną savo sūnų, kuris sėdėjo mašinoje, norėjosi kibti nepažįstamajam į atlapus, tačiau susivaldžiau. Nutariau kviesti policiją", - prisiminė nemalonų savaitgalio įvykį J.Juodišius. Jis visą kaltę vertė savo neva per daug smalsiai žmonai.

Ne pirmą kartą nuo vagių nukenčiantys ir nuolat pasikeisdami laukuose budintys ūkininkai Valuckai nebeišmano, kaip apginti išaugintą derlių. Prieš tris savaites bulvių lauką nuo vagių saugojęs ūkininkų 23 metų sūnus Nauris Valuckas pastebėjo nepažįstamus žmones, kasusius bulves.

N.Valuckas turėjo savo tėvo revolverį "Arminius HW 3". Įspėdamas vyriškis šovė į orą, bet bulves vogęs vyras ėmė artintis prie N.Valucko, užlaužė jam rankas. Tuo metu revolveris iššovė dar kartą. Kulka išlėkė į orą. Užpuolikas pagrobė ginklą, sėdo į savo automobilį ir nuvažiavo.

N.Valuckas bandė jį vytis. Už kelių kilometrų sprunkantis automobilis įvažiavo į griovį, nes sprogo padanga. N.Valuckas teigė, jog vairuotojas pabėgo, o mašinoje liko sėdėti dvi moterys ir vaikas.

Į tą vietą atvyko N.Valucko tėvas. Jie sulaukė motociklu prie automobilio sugrįžusio vairuotojo. Ūkininkai apie bulvių vagystę pranešė policijai. Tačiau automobilyje buvę žmonės teigė nieko nežiną. Revolveris nebuvo rastas.