Aukščiausiosios Tarybos - Atkuriamojo Seimo deputatas, Nepriklausomybės Akto signataras Egidijus Klumbys sėkmę mėgins Kretingos rinkimų apygardoje. Čia jis jau kandidatavo 2000 metais, bet surinko tik 12,6 proc. balsų ir liko antras. Tačiau E. Klumbys tapo parlamentaru pagal Naujosios sąjungos sąrašą. Šiuo metu jis yra mišrios Seimo narių grupės narys.

Vilniaus-Trakų rinkimų apygardoje kandidatuos Aleksanderis Poplavskis. 2000 metais jį šioje apygardoje buvo iškėlusi Naujoji sąjunga. A. Poplavskis, surinkęs 27,97 proc. balsų, aplenkė kitus kandidatus ir pateko į Seimą. Šiuo metu parlamentaras priklauso Liberaldemokratų frakcijai.

Tą pačią Gargždų rinkimų apygardą, kurioje jau buvo sulaukęs sėkmės, pasirinko ir Petras Gražulis. 1996 metais Lietuvos krikščionių demokratų partijos iškeltas kandidatas liko antras, o 2000-aisiais surinko 23,49 proc. rinkėjų balsų ir nugalėjo.

Gargžduose P. Gražuliui teks susirungti su Kauno technologijos universiteto docentu Benediktu Rudgalviu.

Nepadedami jokios partijos, į Seimą patekti taip pat mėgins Šilutės rajono tarybos narys liberalcentristas Audrius Endzinas ir Liberaldemokratų partijos Rokiškio skyriaus pirmininko pavaduotojas Saulius Gintautas, kandidatuosiantys Šilutės-Pagėgių ir Rokiškio rinkimų apygardose.

Vilniaus Senamiesčio rinkimų apygardoje dėl parlamentarės mandato kausis medikė Daiva Brogienė, 2000 metais į Seimą kandidatavusi Tėvynės sąjungos sąraše.

Žurnalistas Pranciškus Alfredas Šliužas į Seimą taip pat kandidatuos antrą kartą. 1996 metais jis save buvo išsikėlęs kandidatu į parlamentarus Raseinių rinkimų apygardoje, tačiau surinko tik 12,45 proc. balsų ir liko ketvirtas. Šį rudenį P. A. Šliužas kandidatuos Kaišiadorių-Elektrėnų rinkimų apygardoje.

Kauno Panemunės apygardoje patekti į Seimą bandys buvusi Kauno medicinos universiteto (KMU) Akušerijos ir ginekologijos klinikos vadovė, dabartinė Onkologinio ginekologinio sektoriaus vedėja profesorė Vida Marija Čigriejienė.

Į parlamentarus pretenduoja dar keliolika medikų, daugiausia - Kauno rinkimų apygardose, tačiau jie iki šiol neįregistruoti kandidatais. Šilainių apygardoje savo kandidatūrą kelia Gydytojų sąjungos prezidentas, KMU Vaikų ligų klinikos docentas Liutauras Labanauskas, Kalniečių apygardoje - Gydytojų sąjungos viceprezidentė, Kalniečių poliklinikos vienos pirminės sveikatos klinikos vyresnioji specialistė Virginija Lukšienė.

Aleksoto-Vilijampolės apygardoje rengiasi kandidatuoti KMU lektorė, vaikų alergologė Laimutė Vaidelienė, Centro apygardoje - Centro poliklinikos direktorius Gintaras Aukštakalnis. Dainavos apygardoje mandato norėtų siekti Dainavos poliklinikos direktoriaus pavaduotoja slaugai Daiva Špiliauskienė, Kauno kaimiškojoje apygardoje - Garliavos ligoninės vaikų gydytoja neurologė Jūratė Vizbaraitė, Pramonės ir Žaliakalnio apygardose - taip pat medikai Danutė Krylovienė bei Romualdas Kęstutis Ancuta. Pastarasis 2002 metų savivaldos rinkimuose kandidatavo Naujosios sąjungos sąraše.

Seimo nariais rengiasi tapti ir dar keli buvę ar esami parlamentarai. Vilniaus Žirmūnų apygardoje pageidauja kandidatuoti buvęs socialdemokratas Vytenis Andriukaitis, rinkimus šioje apygardoje laimėjęs keturis kartus iš eilės. Nuo 1990 metų parlamentaru buvęs politikas, įtariamas 95 tūkst. litų kyšio ėmimu, liepos pabaigoje atsisakė mandato.

Dar du eksparlamentarai - liberalcentristas Egidijus Bičkauskas ir buvusi Centro sąjungos narė Jūratė Matekonienė - ketina kandidatuoti sostinės Justiniškių bei Šakių apygardose. E. Bičkauskas Seimo nariu buvo išrinktas toje pačioje Justiniškių apygardoje. Kartu su juo dėl mandato ketina varžytis aktorė Violeta Podolskaitė.

Kretingos ir Ukmergės apygardose, kur 2000 metais šventė pergalę, norėtų kandidatuoti Seimo nariai Janė Narvilienė ir Julius Veselka. Tose pačiose Raseinių ir Pajūrio apygardose dėl mandatų ketina varžytis Kęstutis Skamarakas ir Rimas Valčiukas. Jie rinkimuose liko antri, tačiau į Seimą pateko pagal Naujosios sąjungos sąrašą.

Vos porą mėnesių parlamentare esanti socialdemokratė Gražina Šmigelskienė sėkmę žada mėginti Anykščių-Kupiškio rinkimų apygardoje.

Vilniaus Šeškinės apygardoje ketina kandidatuoti buvusio Seimo nario, nušalintojo Prezidento Rolando Pakso patarėjo Alvydo Medalinsko žmona Daiva Medalinskienė. Šioje apygardoje 1996-ųjų ir 2000-ųjų pergalę šventė A. Medalinskas.

Kandidatu Lazdijų-Druskininkų rinkimų apygardoje pageidauja tapti pramogų verslo atstovas Artūras Orlauskas, labiau žinomas pono Zakarausko pravarde. Šiuo metu jis yra Kauno rajono tarybos narys, birželį nesėkmingai kandidatavo Naujosios sąjungos sąraše rinkimuose į Europos Parlamentą.

Asmenys, pageidaujantys patys išsikelti kandidatais į Seimą, iki rugpjūčio 31 dienos turi rinkimų apygardų komisijoms pristatyti reikiamus dokumentus ir ne mažiau kaip 1000 juos remiančių tos apygardos rinkėjų parašų.