Pagal Seimo statutą opozicijos lyderį gali turėti ne mažiau kaip pusę parlamento mažumos atstovų turinti frakcija arba jų koalicija. Iki šiol šia teise sėkmingiausiai naudojosi bendradarbiavimo sutartį pasirašę socialdemokratai ir "darbiečiai", Seime turintys 34 narius. Kiti opozicionieriai - "tvarkiečiai" ir "krikščionys", taip pat Mišrios grupės atstovai iki šiol buvo palikti už borto ir opozicijos lyderio rinkimuose dalyvavo tik kadencijos pradžioje.

Tačiau Seimo rudens sesijos pradžioje svarstyklės gali pakrypti. Jei "mišrūnų" grupę papildys Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakciją paskutinę pavasario sesijos dieną palikę tautininkai Gintaras Songaila ir Kazimieras Uoka, šis mažumos jėgų flangas turės 36 narius. Iš viso Seime yra 70 ne valdantiesiems, o mažumai priklausančių politikų.

TS-LKD palikę tautininkai per vasarą žadėjo kurti naują frakciją, pasak jų, vienysiančią valstiečių liaudininkų ir tautininkų vertybes propaguojančius politikus. Atrodo, kad tai daryti jiems ne itin sekėsi. G.Songaila vylėsi, kad iki rugsėjo 10-osios, sesijos pradžios, dar įvyks kokių nors teigiamų pokyčių, tačiau neatmetė galimybės, kad abu su kolega K.Uoka dirbs Mišrioje Seimo narių grupėje.

Valstiečių liaudininkų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis LŽ sakė, kad šį klausimą partija paliko spręsti patiems Seimo nariams. "Norint turėti vienalytę stiprią frakciją reikia septynių bendraminčių. Manau, kad ir Mišrioje grupėje dirbantys mūsų atstovai gali nuveikti daugybę prasmingų darbų, tam nebūtina dirbtinai burti frakciją", - įsitikinęs partijos vadovas. Dabar Seime yra trys valstiečiai liaudininkai.