Nors Šiaulių "Žalgirio jachtklubo" darbuotojų pirmoji mintis gavus pranešimą buvo, jog tai kažkieno nevykęs juokas, tačiau į jį buvo sureaguota iškart.

"Mano brolis Gintautas Aukščionis iškart sėdo į katerį ir jau po penkių minučių rado abu sudužusio naikintuvo pilotus", - pasakojo jachtklubo administracijos vadovas Arvydas Aukščionis.

Pasak jo, vienas pilotas dar plūduriavo Rėkyvos ežero vandenyje, tačiau beveik prie pat kranto, kitas nusileido dumblėtame krante. Abu pilotai buvo įsodinti į katerį ir parplukdyti iki jachtklubo.

Pilotus atplukdžius į krantą, sraigtasparniu atskrido ir karo medikai. Abu pilotai buvo perduoti jų žiniai.

"Nieko čia mes tokio nepadarėme. Jie buvo beveik krante, tačiau ta vieta pelkėta, jie patys iš ten nebūtų išsikapstę", - šio įvykio nesureikšmino A.Aukščionis.

Vakar vyko ore sudužusio Karinių oro pajėgų (KOP) lengvojo atakos lėktuvo "L-39 Albatros" nuolaužų iškėlimo iš Šiaulių Rėkyvos pelkėto miško operacija. Prieš pietus rasta sudegusio orlaivio juodoji dėžė.

Vakarop kariškių sraigtasparniu išgabentas variklis, rašo „Šiaulių kraštas“.

Darbai bus tęsiami ir ketvirtadienį. Sudužusio Lietuvos kariuomenės naikintuvo nuolaužas vakar apžiūrėjo ne tik Lietuvos aviacijos pareigūnai, bet ir ekspertas iš Prancūzijos.

Sudužusį orlaivį apsispręsta sraigtasparniu iškelti atskiromis detalėmis ir skraidinti tiesiai į KOP Aviacijos bazę Šiauliuose.