"Visa informacija yra sudegusi, nieko neišliko, todėl įvykio tyrimas labai priklausys nuo prancūzų pusės, kiek jie leis susipažinti su medžiaga, kuri išliko "Mirage". Ten išliko ir vaizdo, ir garso įrašas, ir (jie) bus svarbūs tyrimui", - trečiadienį LNK televizijai sakė karininkas.

Kiek anksčiau Krašto apsaugos ministerija pranešė, kad "L-39" sudužimo vietoje - pelkėtoje vietovėje šalia Rėkyvos ežero - buvo rastas ir tyrimui išgabentas juodąja dėže vadinamas įvarius lėktuvo skrydžio duomenis įrašantis prietaisas.

Antradienio rytą per reguliarią treniruotę už maždaug šešių kilometrų nuo Aviacijos bazės susidūrė lietuvių pilotuojamas "L-39" ir Šiauliuose dislokuotas NATO oro policijos misiją Baltijos šalyse atliekantis Prancūzijos naikintuvas "Mirage 2000".

Lietuvos orlaivis po kontakto ore sudužo, o jo pilotai sėkmingai katapultavosi ir nenukentėję nusileido. Prancūzų naikintuvas su pažeistu stabilizatoriumi nusileido KOP bazėje.

Dėl incidento krašto apsaugos ministrės įsakymu buvo pradėtas tarnybinis tyrimas. Tyrimą pradėjo ir Karo policija.

Lietuvos KOP iki šiol naudojosi dviem 1998 metais iš Čekijoje įsigytais "L-39ZA Albatros" orlaiviais, kurie 2007 metais buvo kapitališkai suremontuoti.

Keliamos sudužusio lėktuvo nuolaužos