„Nebedirbsiu Krašto apsaugos ministerijoje kaip patarėjas. Kaip ir visi mano amžiaus žmonės, planuoju jau išeiti į pensiją. Ir pensijoje žmogus turi pagyventi truputį, nereikia visiškai nusidėvėti. Mano planai tokie – aš atsistatydinsiu iš patarėjo pareigų ir išvyksiu atgal į Ameriką, bet kasmet, manau, vėl atvyksiu į Lietuvą pabūti kiek laiko“, - DELFI pasakojo J. Kronkaitis.

J. Kronkaitis jau yra sulaukęs 76-metų amžiaus. 1997-1999 m. jis ėjo krašto apsaugos viceministro pareigas, 1999-2004 m. buvo Lietuvos kariuomenės vadas.

Krašto apsaugos ministerijoje J. Kronkaitis buvo laikomas itin įtakingu asmeniu, turinčiu didelės įtakos ministrei. Pastaruoju metu J. Kronkaitis reiškė didelį pasipiktinimą premjero Andriaus Kubiliaus planais savo patarėju paskirti socialdemokratą, buvusį krašto apsaugos ministrą Liną Linkevičių.

Ministerija taip pat turės kitą viceministrą M. Juozapavičių, kuris užims į pensiją išeinančio dabartinio viceministro Rimo Jonaičio vietą. Pareigas M. Juozapavičius eiti pradės nuo rugsėjo 1 d. ir bus atsakingas už resursus ir finansus.

M. Juozapavičius iki tol dirbo užsienio reikalų ministro Audroniaus Ažubalio patarėju, prieš tai yra talkinęs europarlamentarui Vytautui Landsbergiui.

Šiuo metu ministrė yra paskyrusi tris viceministrus – Vytautą Umbrasą, Indę Pociūtę-Levickienę ir R. Jonaitį.