Vilnietės 26-erių Marijos Mažulienės keturių mėnesių duktė Miglė valgyti užsimanė moteriai prieš savaitę lankantis prekybos centre „Gedimino 9”. Čia, šalia tualetų, yra įrengtas mamos ir vaiko kambarys. Į šią vietą užsukusi M.Mažulienė rado tik atlenkiamą stalą kūdikiui pervystyti, kriauklę ir unitazą. Kėdės nebuvo.

Maitinti kūdikį stovint tualete moteris nepanoro, todėl patraukė į ketvirtą aukštą. Ten nėra parduotuvių, žmonių, yra įrengti suoliukai.

Tik pradėjus moteriai maitinti kūdikį, prie jos iš karto prisistatė du prekybos centro apsaugos darbuotojai – vyras ir moteris.

„Pasijutau lyg pavojinga pažeidėja, kai pas mane net dviese atpėdino”, – prisiminė moteris. Apsaugininkai paaiškino, kad M.Mažulienė pažeidžia prekybos centro taisykles ir ji privalo eiti į specialiai tam skirtą patalpą.

M.Mažulienei nenusileidus, apsaugos darbuotoja pradėjo rypuoti, kas bus, jei šiuo metu pasirodys direktorius. „Nemalonumai neišvengiami”, – tikino apsaugininkė.

„Tai mane nustebino. Niekur nėra paviešinta tokių griežtų prekybos centro taisyklių, nepastebėjau, kad ant sienos kabėtų ženklas su perbraukta maitinančia motina”, – stebėjosi Marija.

Žurnalistų kalbinta apsaugos darbuotoja sakė, kad žindanti moteris jai pasirodė neestetiškai.

Vilniaus savivaldybėje patikino, kad nėra jokių draudimų žindyti kūdikį viešosiose Vilniaus vietose, rašo „Lietuvos rytas“.

Jų nėra ir prekybos centre „Gedimino 9”. „Tai būtų absurdiška taisyklė. Tokių draudimų pas mus tikrai nėra. Netgi Afrikoje tokių taisyklių nerasite”, – tvirtino „Gedimino 9” valdytojas Vladimiras Kanonenka.