Sostinės savivaldybės DELFI pateiktais duomenimis, atlygis už papildomas darbo valandas dviem vicemerams siekė beveik 724 Lt.

G. Babravičiui už darbą poilsio bei švenčių dienomis praėjusių metų liepos bei rugsėjo mėnesiais išmokėta 79,20 Lt ir 198,64 Lt.

S. Šriūbėnas pernai rugsėjį taip pat darbavosi iš peties. Jam už darbą poilsio bei švenčių dienomis išmokėta 361,65 Lt. Dar 84,42 Lt tuometis vicemeras gavo už viršvalandinį darbą.

Abiem vicemerams atlygis už darbą laisvadieniais mokėtas remiantis buvusio Vilniaus mero Viliaus Navicko potvarkį.

Neprisimena, ar gavo priedus

S. Šriūbėnas DELFI teigė nepamenantis, ar savivaldybė jam iš tiesų mokėjo už darbą poilsio bei švenčių dienomis.

„Pernai? O kodėl man buvo išmokėta? Tai gal komandiruotėje buvau kur nors. Gal renginiai vyko, gal Sostinės dienos vyko. Tikrai nepasakysiu, kodėl pernai man išmokėjo. Turbūt kažkas tai vyko“, - kalbėjo buvęs vicemeras.

G. Babravičius: jei mokėjo – tai buvo už ką

G. Babravičius, kaip ir partijos bendražygis, neprisiminė, už kokį darbą gavo beveik 278 Lt. Tačiau jis pabrėžė manąs, kad pinigus gavo ne už gražias akis.

„Jeigu ir buvo kažkokios išmokos, tai jos turėjo turėti kažkokį pagrindą. Kitaip nebūtų niekas nieko mokėjęs, - DELFI sakė buvęs Liberalų ir centro sąjungos pirmininkas. - Kada tos išmokos daromos, yra argumentuojama, nurodoma, už ką. Ne už gražias akis. Jeigu ir mokama, mokamam už kažką, kas buvo.“

Jis taip pat teigė dalyvavęs daugybėje miesto renginių, tačiau už daugumą atlygio neėmęs. „Šventėse ir renginiuose dalyvaudavau beveik be išimčių, didesnę dalį savaitgalių. Šiaip, kiek aš prisimenu, nepildydavau (dokumentų dėl apmokėjimo už darbą poilsio dienomis – DELFI). Nemaniau, kad čia labai didelis papildomas darbas“, - aiškino G. Babravičius.

A. Zuokas: dvigubas atlyginimas už šventes – nesuprantama

Dabartinis sostinės vadovas Artūras Zuokas teigia nesuprantantis tokios tvarkos. „Keista, kad kai kurie politikai į savo pareigas žiūri per finansinę prizmę ir už dalyvavimą minėjimuose iš mokesčių mokėtojų pinigų gauna dvigubą atlyginimą. Mano vadovavimo laikotarpiu niekas tokia tvarka nesinaudojo ir nesinaudos“, - penktadienį išplatintame pranešime teigia miesto galva.

A. Zuokas atšaukė V. Navicko potvarkį, kuriuo remiantis miesto politikams buvo mokami priedai už darbą poilsio dienomis.

Du buvę vicemerai į dabartinės kadencijos sostinės tarybą nepateko, mat Liberalų ir centro sąjunga nesurinko pakankamai balsų.

S. Šriūbėnas šiuo metu eina aplinkos ministro Gedimino Kazlausko viceministro pareigas.

G. Babravičius bandė darbintis partijos kolegos, vidaus reikalų ministro Raimundo Palaičio patarėju. Tačiau kelią į šias pareigas jam užkirto Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos sprendimas, kuriuo konstatuota, kad buvęs vicemeras, iš tuomečio mero V. Navicko gimtadienio puotos išvažiavęs tarnybiniu transportu, supainiojo viešuosius ir privačius interesus.