Tai Kauno konservatoriai sakė trečiadienį surengtoje spaudos konferencijoje, skirtoje tarybos darbo 100 dienų sukakčiai. Naujoji Kauno taryba buvo išrinkta per kovo mėnesį vykusius savivaldybių rinkimus.

Konservatorių frakcijos vadovo Ramūno Garbaravičiaus nuomone, "laikas keisti požiūrį, kad opozicija tik griauna ir šūkalioja". "Mes irgi dirbame miesto labui. Opozicija ne šuo, kuris griebia už kelnių ir plėšia", kalbėjo jis .

"Mes pasiūlome, jie (dauguma - Naujoji sąjunga, Lietuvos laisvės sąjunga ir Centro sąjunga) atmeta, o po mėnesio tą patį siūlo", teigė K auno apskrities viršininkas ir tarybos narys Kazimieras Starkevičius.

Konservatorių frakcijos nariai neigiamai įvertino sprendimą profiliuoti visas Kauno miesto mokyklas. "Nei mokiniams, nei jų tėvams, nei mokytojams tai nenaudinga. Teismai vyksta, o laikas bėga", sakė tarybos narys Andrius Kupčinskas.

Kaip žinia, taryba leido profiliuoti visas miesto mokyklas, tačiau Vyriausybės atstovas Kauno apskrityje šį sprendimą apskundė teismui.

" Žvelgiant į politinę tarybos situaciją, stebime pozicijos byrėjimą", sakė R.Garbaravičius. Pasak jo, "įdomiai skamba postų dalybos po Seimų rinkimų". Konservatoriai po rinkimų prognozuoja koalicijų pasikeitimą Kauno taryboje.

Neseniai Kauno meras Vytautas Šustauskas oficialiai pareiškė, kad jeigu bus išrinktas į Seimą šią vietą užims jo pavaduotojas, Naujosios sąjungos atstovas Erikas Tamašauskas.

Įstatymai numato, kad merui pasitraukus iš pareigų, taryba renka naująjį miesto vadovą.