Tačiau paaiškėjo, kad niekas net nesiruošia kreipti dėmesio į teismo nurodymą. Vilniaus rajono savivaldybė, gavusi Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo nutartį, įpareigojančią per mėnesį pakeisti Valstybinės kalbos įstatymo neatitinkančias gatvių pavadinimų lenteles, vykdyti ją ėmėsi paskutinę dieną. Ir tai tik Mostiškėse, nors nelietuviškų gatvių pavadinimų yra septyniose Vilniaus rajono gyvenvietėse. Tačiau ir vieninteliame kaime, kurį aplankė valdininkai, niekas nesutiko nukabinti lentelių, kuriose gatvių pavadinimai užrašyti lenkų kalba.

Į Mostiškes atvykęs Vilniaus rajono savivaldybės viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Tadeušas Buiko kiemuose gyventojams tik perskaitydavo teismo nutartį. Valdininkas teisinosi kitokių priemonių taikyti negalįs – Administracinių teisės pažeidimų kodeksas neįpareigoja rašyti protokolų.
Jam jau užėjus į pirmą kiemą iš visų pusių ėmė rinktis Mostiškių gyventojai. Jie perskaitytus žodžius sutiko priešiškai, šaukdami, kad patys lentelių tikrai neplėš.

„Pas mane pasisvečiuoti atvažiuoja ne lietuviai, o lenkai. Kaip jie perskaitys gatvės pavadinimą?” – širdo trobos šeimininkas.

Jam pritarė už tvoros vis gausėjanti minia.

Prieš vakarykštę išvyką į Mostiškes Vilniaus rajono savivaldybė viešai pareiškė, kad kitose Europos šalyse tautinės mažumos nevaržomos naudojasi teise į dvikalbystę.